VVU H2 ternauwernood langs MOVE

VVU heren2

VoV, 11-10-2016. 15:58 uur. De heren van het tweede team van VV Utrecht zijn het seizoen goed begonnen. Na de uiteindelijk simpele zege op Spaarnestad werd afgelopen week AVV Keistad H2 aan de kant gezet. Na een administratieve fout in de eerste set; besluiteloosheid bij de arbitrage en verwarring in het team, ging de eerste set verloren. Veerkracht zorgde ervoor dat VVU H2 alsnog vier punten mee kon nemen na dit weerzien van oud-teamgenoten.

Afgelopen zaterdag stond MOVE voor de deur en dat werd wederom een wedstrijd van hoogte- en dieptepunten. VVU H2 miste een aantal spelers en vulde het team aan met spelers van andere teams, die het op hun beurt prima deden. De originele teamleden moesten waarschijnlijk meer wennen aan de nieuwe samenstelling, want wederom werd er in de eerste set gespannen gespeeld. Toch werd er een riante voorsprong genomen en leek de set simpel naar de Utrechters te gaan. Helaas was niets minder waar: de veelbesproken flow verdween en doemde aan de andere kant van het net weer op. De stand werd door MOVE weer gelijk getrokken en na een spannende slotfase liet VVU zich de kaas van het brood eten en wonnen de Edammers het eerste wedstrijdpunt: 20-25

Dat VVU dit al eerder meegemaakt had dit seizoen was te merken aan het begin van de tweede set. Er was wat gewisseld; er werd makkelijker gevolleybald en dus meer gescoord. Wat vooral opviel is dat de eerdergenoemde strijdlust weer een rol begon te spelen en het werd voor MOVE erg lastig om de bal aan de overzijde op de grond te krijgen. Ballen werden eruit gelopen en de aanvallers werden snel gevonden en vrijgespeeld om zo wederom een voorsprong te nemen. Maar dat dit niet automatisch in setwinst resulteert, wisten de Utrechters intussen en er werd goed geconcentreerd doorgespeeld. De tweede set werd uiteindelijk vrij makkelijk gewonnen en de stand was weer gelijk: 25-19

In de derde set werd de trend van de voorgaande set doorgetrokken en werd er wederom een voorsprong genomen. Dat verschil in punten werd vervolgend weer dichtgelopen door de gasten en zo wisselden series punten voor beide ploegen elkaar af. In deze set werd getoond wie uiteindelijk toch echt de volleyballende ploeg was, want het verschil in niveau zorgde ervoor dat VVU uiteindelijk afstand kon nemen van MOVE en dus de voorsprong in de wedstrijd bemachtigde: 25-19

Waarschijnlijk was het Utrechtse kamp nog iets te euforisch aan het begin van de vierde set, want MOVE kon maar liefst een 0-6 voorsprong nemen en VVU liep alweer snel tegen de feiten aan. Er werd wat gewisseld en dingen tegen elkaar geroepen en uiteindelijk zorgde strijdlust ervoor, dat de Utrechters puntje voor puntje de achterstand konden verkleinen. De blokkering werd ook weer dicht gelopen en de mannen uit Edam wisten soms niet waar ze het moesten zoeken. Na een zenuwslopende slotfase, waarin het stuivertje wisselen zorgde voor zenuwachtige lachjes en opgelucht gezichten, mocht VVU uiteindelijk het laatste punt vieren: 27-25

Hierdoor mag VVU H2 zich koploper in de 3e divisie A noemen en kon het wel eens een leuk seizoen worden. Maar na drie wedstrijden kun je dat alleen nog scharen onder hoopvolle gedachten, want je weet pas waar je staat na 22 wedstrijden. Dat VVU op de goede weg is, is echter een feit en dat is fijn om op te bouwen. Voor de volgende wedstrijd mogen de heren de reis naar Enkhuizen afleggen om daar Madjoe H1 te bestrijden. Ook daar zullen de mannen strijdlust de boventoon moeten laten voeren, want de Enkhuizenaren zullen het de kersverse lijstaanvoerder vast niet makkelijk willen maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Guus Kalkman, foto door Dhr. Notermans.