VVU trok aan kortste eind in Warnsveld

VoV, 16-12-2018. 12:30 uur. Afgelopen zaterdag 15 december reisden we af naar Hengelo, waar we voor de wedstrijd een hapje gingen eten bij Lisa. Na een heerlijke couscous salade, knuffelen met de honden, katten en varkens en een luchtbuksschietwedstrijd (Bianca, top gedaan!) waren we klaar voor de wedstrijd tegen WSV in Warnsveld.

De voorbespreking in de kleedkamer liep echter iets anders dan normaal. Omdat coach Arjen in Amerika zit, maakte Jasper zijn debuut als hoofdcoach. Geheel in pak kwamen Jasper en Wouter de kleedkamer binnen en met onze mooiste volleybalmomenten in onze gedachte liepen we het veld op. De starting seven: Nienke, Lisanne, Lisa, Bianca, Lobke, Emma en Emma.

In tegenstelling tot de tegenstander, hadden wij moeite met servicedruk leggen, waardoor we moeilijk aan de wedstrijd begonnen. Halverwege de eerste set werd Emma Visser niet lekker en kon helaas niet meer verder spelen. Jesca nam haar plaats in en wij begonnen aan een inhaalslag. Op setpoint voor WSV vergiste onze Jos zich even in de kleur van de lijnen en ging de eerste set met 25-22 naar de tegenstander.

In de tweede set begon het iets beter te lopen. Bianca scoorde mooie tipjes, lobjes en shotjes, Lisanne was weer on fire met haar loopjes en Lisa serveerde ons terug de wedstrijd in. Halverwege de set kwam Leanne erin voor Lobke en mocht vanaf dat moment de lijnen uit gaan zetten. De tweede set ging naar ons met 22-25.

Het goede gevoel van de tweede set konden we vasthouden in de derde. Leanne pakte een paar blokjes mee, Nienke sloeg de ballen weer lekker op de grond en Emma Rekar haalde alles van de grond. Door meer servicedruk, onder andere van Jesca, sleepte we de derde set met 18-25 binnen.

Met een 1-2 voorsprong waren we vastberaden de vierde ook binnen te halen. WSV begon goed te verdedigen en we kregen de ballen steeds moeilijker op de grond. Om het ze toch zo moeilijk mogelijk te maken kwam Judy, ons servicekanon, er net als de andere sets, in om te serveren. Ook werd Laure erin gewisseld om het blok te versterken, maar dit kon helaas niet het verschil maken. De vierde set ging naar WSV met 25-22.

De allesbeslissende vijfde set kon van start gaan. Jesca pakte haar puntjes mee door ‘’hoog, hard en diagonaal’’ te slaan en de passjes werden goed gebracht, waardoor Leanne goed alle aanvallers kon bedienen. De hele set waren we aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in een lange en spannende vijfde set. Op 21-20 trok WSV aan het langste eind: 3-2 verlies.

Volgende week vrijdag 21 december spelen wij om 20:00 uur uit tegen Voltena D1. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag van Lobke van Oosterom, speelster VVU.