VVU zet zegetocht voort, Taurus verslaat Sliedrecht.

VoV, 06-02-2022. 7:30 uur. VV Utrecht boekte gisteren tegen Voltena alweer de vierde zege op rij. In De Crosser te Werkendam werd het 0-3 voor de bezoekers uit de Domstad.   Daarmee klimt VVU van de zevende naar de vijfde plaats, ze gaan VCN en Regio Zwolle Volleybal in de ranglijst voorbij.

VVU had een prima start van de wedstrijd. Ana Rekar serveerde haar ploeg naar een 1-7 voorsprong, het verschil van zes punten werd tot 7-13 vastgehouden, waarna Ana Rekar in haar volgende servebeurt met o.a. een ace in de serie van vier er 8-17 van maakte. Na 12-23 kwam Voltena via scores van Raïsa Schoon (twee aces) en Silke van der Giessen nog terug tot 17-23. Het verschil was echter te groot, Ilse Jansen en Lisa Harmsen zorgden voor de 17-25 eindstand.

In de tweede set waren de teams meer aan elkaar gewaagd, Voltena werkte een 3-6 achterstand weg (6-6) en slaagde er vervolgens ook in om een 8-12 verschil tot op één puntje (11-12) ongedaan te maken. Utrecht bleef aan de leiding en had steeds op het juiste moment het antwoord paraat. Lisa Harmsen scoorde de 13-16, een Voltena foutserve maakte wat later 16-20. Op 19-22 ging Voltena de time out in, VVU volgde dat voorbeeld op 22-23. Mirthe van der Sluijs haalde vanaf de drie meter doeltreffend uit voor de 22-24, Silke van der Giessen kon verlies daarna één keer uitstellen, voordat VVU met 23-25 de stand op 0-2 bracht.

In de derde set leek Voltena met een goede start (5-1) en een gedegen voorzetting daarop (14-5) hard op weg om een vierde set af te dwingen. VVU vocht zich echter terug in de wedstrijd en kwam na 18-13 tot op twee puntjes bij 18-16. Bij 20-20 hadden ze het verschil weggewerkt, waarna Carla Mulli met een ace haar ploeg bij 20-22 een beslissende voorsprong gaf. Een pipe score en een rake klap van Lisa Harmsen via het blok zette VVU bij 21-24 op matchpoint, dat na de side out voor 22-24 werd benut.

Lisa Harmsen werd topscorer van de partij met 22 punten. Bij Voltena kreeg Silke van der Giessen de meeste punten (13) achter haar naam. Aanval en blok gaven VVU een 30 om 39 en 4 om 11 voordeel in de totalen.

VCN Capelle en SV Dynamo speelden tegen elkaar, daar hun oorspronkelijke partijen vs. FAST en vs. Set-Up wegens corona geen doorgang konden vinden. Het was voor de tweede week op rij dat de ploeg uit Apeldoorn op deze wijze een ingelaste wedstrijd speelde, waarin ze net als vorige week tegen Zwolle, goed voor de dag kwamen.

Dynamo begon sterk aan de wedstrijd (8-14) en kon deze ruime voorsprong via 18-21 en 20-23 via een ace van Janne Koops met 20-25 binnenhalen. In de tweede set sloeg Dynamo het gaatje na de 11-11 gelijke stand. Via 12-15 liepen ze ver uit (13-21) en wonnen onbedreigd met zeer ruim verschil (16-25), waarmee ze op 0-2 in set kwamen.

VCN herpakte zich in de derde set na een 11-12 achterstand, kwam met 14-12 voor, maar bij 19-19 en 22-22 waren er kansen om een 0-3 of een 1-2. In de finale had VCN de betere afmakers in de ploeg en met een driepunter werd het 25-22 en dus 1-2. In de vierde set kon VCN, na vroeg in de set al met 9-6 geleid te hebben, een 15-16 achterstand veranderen in 21-16, waarna ze met 25-17 de winst pakten en de stand op 2-2 brachten.

VCN stond bij de veldwissel in de tiebreak met 8-7 voor, scoorde na de wisseling van speelhelft drie keer op rij (11-7) maar was die voorsprong bij 12-12 ook weer kwijt. De laatste rake klappen van het duel waren echter voor hen, met 15-12 pakten ze de 3-2 winst.

Voor vandaag staan bij de dames Peelpush vs. VC Sneek (15:30 uur) en Team 22 vs. Apollo 8 (17:00 uur) op het programma

Bij de mannen in de Eredivisie werd gisteren maar één wedstrijd gespeeld. Taurus was gastheer voor Sliedrecht Sport. Het werd een vijfsetter, waarin Taurus een 2-1 voorsprong in de vierde set niet in de volle buit kon omzetten, maar pas via de tiebreak de zege opeiste.

Sliedrecht kwam als beste uit de startblokken (van 3-3 naar 3-9) en liep naar een verschil van tien punten (6-16, 11-21) om met 13-25 af te sluiten. Taurus herstelde zich in de twee volgende sets met 25-22 (na 12-7, 18-14 en 24-21) en 25-21 (na 16-16 en 20-16) setwinsten.

Sliedrecht kon de tiebreak afdwingen, het opgebouwde verschil via de serie van 14-13 naar 14-18 ging weliswaar verloren in de finale van de set, waarin Taurus een aantal keren de gelijke stand op de borden kreeg, maar uiteindelijk was het Sliedrecht Sport dat na 27-27 de beslissende twee punten voor de 27-29 winst scoorde.

In de tiebreak werd met 8-7 van kant gewisseld, Taurus hield een klein voordelig verschil vast (12-10), kon op 14-11 de wedstrijd nog niet afmaken, maar dat lukte op 14-12 wel. Hans van Westrienen van Taurus werd met 22 punten topscorer, bij Sliedrecht kreeg Erik van der Schaaf de meeste punten (15) achter zijn naam.

Taurus blijft vierde (14-23), Sliedrecht staat zevende (14-17)

Voor vandaag staat nog TTP vs. VCN (14:30 uur) op het programma

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan Bredewoud en Facebook Taurus.