Wat een klotenverslag van US Heren 1

VoV, 18-12-2017. 6:47 uur. Op zaterdag was het wedstrijddag en het weer was kut, nat en druilerig. Van der Hoeven was niet bij de wedstrijd, dus dat was kut. Lauwaars had niet getraind en was dus in kutvorm. Het begon met een kutopstelling van Van Potten. De eerste deel van de eerste set speelde Zaanstad super kut. Daardoor wonnen we veel te makkelijk en werd onze focus kut (25-18).

De tweede set begon Hoonhout met een kutserve (fout) en het stond 0-1. Van Dongen zette tal van kutbloks met grote gaten. Covalo was er wel, maar voegde geen ene kut toe vanaf de bank. Deze kutset eindigde in 22-25. Snoek werd er uitgewisseld en reageerde hier kut op.

Gedurende de derde set werd Cupido er in gewisseld, maar hij was zo zenuwachtig dat hij rondrende als een kut zonder kop. Van der Zand nam via Van Potten een time-out op een kutmoment en Musters nam het woord: “Ik voel me kut”.

Zelfs toen we op 2-1 kwamen via 25-18 bleef de sfeer kutter dan kut. In de kuttige vierde set leek er via 22-19 een eindstand van 25-21 aan te komen. Maar het werd nog kutter. Bouw speelde de kutbal omhoog en het plafond was bereikt (24-26). Wat is de overtreffende trap van een kutwedstrijd? Wanneer is het echt erg, wanneer is het niet meer kut maar heb je echt totaal geen hoop meer en tatoeëer je een anker maar krijg je snel spijt?

Juist, bij een …wedstrijd. In de vijfde set viel Verhees kut aan en sloeg alles in het net. Muis verdedigde geen kut. André zette zijn brievenbus een kuteind open en de bal was weer voor Zaanstad. Vervolgens nam de scheidsrechter twee kutbeslissingen en kregen wij de overwinning in de schoot geworpen (15-11).

En dat maakt het echt helemaal kut. Om onze gedachten te verzetten luisterden wij op mixcloud naar “the bleak chic show ep2:  angry songs for angry times”

en keken wij het eerste deel van de film in de film Southpark

Toch bleef het kut. Megakut, zo kut hebben we het dit jaar nog niet gehad. Na zo’n wedstrijd krijg je gegarandeerd een kutverslag. Om over die kutspellingscontrole maar te zwijgen. Zalig kerstfeest en alvast een gelukkig Nieuwjaar.

gh @ VoV, verslag van Bram Koolstra. US Amsterdam.