Wat gebeurt er allemaal bij PDK Huizen?

VoV, 21-10-2019. 6:30 uur. Het gonsde de afgelopen weken van de geruchten in volleyballend Nederland. Heeft een Arabische sjeik geïnvesteerd? Heeft good old Albert Cristina zijn volleybalschoenen weer uit het vet gehaald? Is misschien oudgediende Martin Grotenhuis weer fit? Niets van dit alles….

Maar wat gebeurt er dan allemaal in de 1e divisie A dit jaar? Promovendus Prima Donna Kaas Huizen Heren 1 spot met alle volleybalwetten en staat na vijf wedstrijden glansrijk aan kop met pas twee verliespunten. Afgelopen zaterdag werd ook medepromovendus De Hofnar-Bovo H1 aan de zegekar gebonden van het swingende PDK Huizen.

De selectie die vorig jaar kampioen werd in de 2e divisie is voor het grootste deel intact gebleven, maar een beetje vers bloed kan nooit kwaad om de spanning er op te houden. Het team mocht vier versterkingen verwelkomen in de personen van Alexis Molina, Max Cristina, Raygid Insenia en Martijn van Rooijen. Met de aansluiting van Martijn (16) komt het aantal zelf opgeleide spelers op zes.

Het tekent het succes van de koers die zo’n 10 jaar geleden door de club is ingezet. Met o.a. het opzetten van de Prima Donna Kaas volleybalschool worden jonge talenten klaargestoomd voor het grote werk. Er zijn nu al meerdere eredivisiespelers die een deel van hun opleiding in Huizen hebben genoten, iets waar de vereniging natuurlijk trots op is.

Na een promotie is het altijd afwachten hoe je je verhoudt met de rest van de competitie. Tot nu toe valt het niet tegen…Thuis werd nog geen set verloren en uit werd slechts twee keer een punt achtergelaten. Met enorm aanvalsgeweld laten de heren van Huizen menig tegenstander en supporter verbluft achter. Dat was afgelopen zaterdag tegen BOVO niet anders.

In de eerste set keek Huizen nog wel tegen een achterstand aan. Het leek wel alsof het team even wakker moest worden na een klein feestje de avond voor de wedstrijd. Welke assistent-coach plant dan ook zijn 50-jarige verjaardag op de dag voor een wedstrijd?? Gelukkig werd precies op tijd de gashendel open gedraaid en kon de set met 27-25 over de streep worden getrokken.

Toen was de beer los. In een heuse gala voorstelling lieten de heren in de 2e set de tegenstander alle hoeken van het veld zien. De ene na de andere schitterende aanval kon door het publiek juichend worden ontvangen. De ooohs en aahhs schalden tot ver in de straten van de sporthal. De volleyballes eindigde in 25-10, waarna ook de 3e en 4e set overtuigend werden binnengesleept (25-17 en 25-18).

PDK Huizen staat nu vier punten los en vraagt zich af waar dit sprookje gaat eindigen. Voorlopig blijven de heren lekker hun ogen uit kijken. De volgende wedstrijd is in Hoogeveen, tegen FOOX Olhaco H1, de nummer 3 van de ranglijst. Dan wordt echt duidelijk waar we staan.

gh @ VoV, verslag van / via Julian van Dijk, PDK Huizen. Foto PDK.