Vizier op volleybal

 

We gaan weer beginnen in 1AD!

VoV, 09-01-2020. 12:10 uur. Bij de herstart van de competitie in de Eerste Divisie A bij de dames is de meest voor de hand liggende vraag “Welke Twentse derby’s staan er op het programma?”  Voor we die gaan beantwoorden geven we eerst even de stand van zaken op de ranglijst.

Veracles 11-44, Wevo 11-38, Apollo 8 II 11-35 en vierde is Krekkers met 11-34.
VC Sneek II 12-32, Dynamo 11-29, Set-Up II 11-28 en WVC Volley is achtste met 10-23.
Rosstars 11-22, Heva VCV 10-16, VC Zwolle II 12-15 en Dash is laatste met 11-14.

Opvallend dat twee debutanten (Wevo en Apollo 8 dames II) het uitstekend doen, dat de derde debutant op de laatste plaats staat en dat een andere nieuwkomer tot heden met de koppositie waarmaakt wat iedereen vooraf dacht en weinigen maar hardop durfden te zeggen. “Veracles wordt kampioen!”

Voor zaterdag staat er op het programma:

15:00 uur Weghorst Makelaardij WVC Volley vs. VC Sneek II
16:30 uur Wevo vs. Dynamo Tubbergen (De 1ste derby van deze zaterdag)
17:00 uur Set-Up ’65 II vs. Krekkers. (De 2de derby van deze zaterdag)
18:00 uur Rosstars vs. VC Zwolle II
18:00 uur Dash vs. Heva VCV. (De 3de derby op deze zaterdag)

Ik hoor u al denken “het hangt van derby’s aan elkaar”, waarop we zouden willen zeggen “Het is nu eenmaal niet anders.”

IBM Client Innovation Center Benelux Veracles kan zich een vrije dag permitteren zonder dat de koppositie in gevaar komt. Daarvoor staat Wevo te ver achter en is de te verhapstukken kluif ook zwaar. Het jonge Dynamo doet het uitstekend en verbaasd steeds weer met prima uitslagen (4-0 vs. WVC, 4-0 vs. Dash, 2-3 vs. Krekkers) maar Wevo staat niet voor niets daar waar het staat en is in Weerselo nu eenmaal moeilijk te kloppen. Dat ondervonden Zwolle, Rosstars en Krekkers eerder al. Apollo 8 II is ook vrij en kon bij goede scores van hun achtervolgers wel eens een paar plaatsen prijs moeten geven.

Krekkers verloor in Maria Parochie de derby met 2-3 van Set-Up II, en zal dat in Ootmarsum recht willen zetten. WVC Volley ging er in Friesland met een 1-3 zege vandoor en zal ervoor oppassen dat de reserves van Eredivisieploeg Sneek er in Twente niet met de winst van tussen gaan. Rosstars kan hele belangrijke punten sprokkelen in hun thuiswedstrijd tegen VC Zwolle II, maar dit is omgekeerd ook het geval.

En Dash kijkt alleen maar omhoog. In de race naar een veilige plek moeten 8 punten worden goedgemaakt en ‘voorlopig veilig’ is slechts 2 punten verwijderd. Ook de langste inhaalrace begint met een eerste winst. Maar ook VCV wil aan die race beginnen en voor hen geldt ook dat de eerste winst in het nieuwe jaar meer dan welkom daarvoor is.

We wachten maar af hoe het allemaal zal aflopen. Iets anders zit er niet in. Zondag informeren we over de uitslagen en de nieuwe stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.