Webton geeft Sudosa-Desto weinig kans

VoV, 15-10-2018. 4:39 uur. Webton Hengelo heeft zich gisteren voor de 2e keer goed weten te presenteren aan haar thuispubliek. Jordan Weggelaar stuurde de volgende 7 namen het veld in: Hans Korpershoek, Sybe Tabak, Ruben de Boer, Jasper Smit, Luc Veldhuis, Sjoerd Wessels en Eshan Mousavi.

Na een slechte start aan de wedstrijd stonden we al snel met zo’n vijf punten achter. Gedurende de set bleek al snel dat Sudosa een wel erg hoge foutenlast had, en wij hieronder behoorlijk koel bleven. Met wat service druk op de juiste personen werd de achterstand al snel omgebogen in een voorsprong van een aantal punten. De set werd afgesloten met een 25-17 overwinning.

Ook de 2e en 3e set lieten hetzelfde spelbeeld zien. In deze set werd er echter wel vanaf de start van de set met overtuiging gespeeld waardoor een grote voorsprong al snel op de borden stond. Waar vrijwel iedereen nog wat speeltijd kreeg, is de vermelding van het debuut van Mark Posthuma en de rentree van Elmar Heupers ook het delen waard. Overigens kwam Sudosa in set 2 nog tot 21 punten maar in set 3 niet verder dan 14.

Waar er gedurende de wedstrijd dus vrij weinig vuur en passie van de mannen uit Assen vandaan kwam, was dit na de wedstrijd wel anders. Als herboren stonden de mannen vol energie te hossen en te zingen in de Hengelose kleedkamers en lieten zien dat ze met iets minder dan een uur speeltijd nog genoeg energie over hadden. Ze bouwden een mooi feestje en sloten zelfs even aan bij het feestgedruis in de kleedkamer van de thuisploeg. Hulde!

Volgende week gaan we richting Zevenhuizen!

gh @ VoV, verslag van Frank van den Noort, Foto Jan van den Noort.