Webton geniet van eerste thuiswedstrijd!

VoV, 27-09-2021. 10:33 uur. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is altijd een beetje extra speciaal, maar dit jaar was dat nog een stukje heviger dan normaal. Het was namelijk de eerste competitiewedstrijd in ruim anderhalf jaar waarbij er weer een normale bezetting op de tribunes toegestaan was. Een extra motivatie om er keihard in te vliegen dus! De mannen van Webton mochten gaan laten zien wat ze de afgelopen anderhalf jaar achter gesloten deuren hebben geoefend tegen de selectie van FOOX/Olhaco.

Beide ploegen begonnen de competitie met een overwinning, de mannen uit Hoogeveen waren thuis VoCASA 2 de baas, terwijl Webton de punten uit Amersfoort wist mee te nemen. Dat deden beide teams in vier sets, waar Olhaco zelfs een set wist binnen te slepen met 38-36. Ook in de voorbereiding kwamen Webton en Olhaco elkaar tegen, waar de teams aan elkaar gewaagd waren.  En toen was het tijd om te beginnen!

Coach Rinke Olthof begon de wedstrijd met Peter Ogink, Tom Slaghekke, Bas Oude Alink, Sven Duwe, Lex Slaghekke en Sybe Tabak in het veld, met Julian Freriks op de libero positie. Webton begon slap aan de eerste set, maakte veel fouten en Olhaco sloeg een gaatje van twee punten. Webton herpakte zich na een mooie service serie van Lex, waar de achterstand van twee punten werd omgebogen tot een voorsprong van dezelfde grootte. Deze voorsprong werd vastgehouden, tot Sven aan de servicelijn verscheen. Wissels bij Olhaco mochten niet baten en met een serie van 8 services bracht hij Webton op 23-13, waarna de set met 25-14 afgemaakt kon worden.

De tweede set toonde eenzelfde beeld als de eerste set. Webton begon niet sterk en keek lang aan tegen een achterstand van twee punten. Na een dubbele wissel, waar Elmar Heupers en de jarige Morris Koetse in het veld kwamen voor Bas en Sybe kwam er weer extra energie in de ploeg. Na een ronde aan het net werd er terug gewisseld. Kort daarna kwam Lex aan service, die de serie van Sven een set eerder verbeterde door Webton na 10 services op 23-17 te zetten, mede dankzij solide blokkering. Webton maakte wederom de set goed af, 25-17 in het tweede verzet.

De derde set was het Webton dat de voorsprong had vanaf het begin. Het werd nog even spannend toen Olhaco via een goede serie sprongservices het verschil tot één punt terug wist te brengen op 22-21. Na een time-out veerde Webton terug en wist het de set te pakken met 25-22, waarmee de eerste thuisoverwinning een feit was!

Met QR-code in de aanslag werd er richting de kantine bewogen, waar de overwinning gevierd werd met een stuk taart van de 19 jaar geworden Morris! Ook was er prachtige muziek, verzorgd door Sam, en werden er onder leiding van Lex een heleboel boetes gepakt voor het overtreden van al dan niet ter plekke bedachte teamregels.

De sfeer zat er goed in, en de kijkers zijn nu weer gericht op de volgende wedstrijd tegen Reflex Kampen, onder leiding van oud Webton coach Jordan Weggelaar. Op 2 Oktober om 17.30 in de Reflexhal in Kampen, we zien u graag daar!

gh @ VoV, verslag door Elmar Heupers, Webton Heren 1. Foto Michel Michielsen.