Vizier op volleybal

 

Webton Hengelo klaar voor bijzonder seizoen

VoV, 12-09-2021. 7:47 uur. De selectie van Webton Hengelo onder leiding van trainer Rinke Olthof is voor dit seizoen uitgebreid met een aantal jeugdige talenten, die de aansluiting met de vaste kern van de selectie moeten realiseren. De nieuwe spelers zijn Timo Konniger, Sam Sjoers en Xander Bomert (aanvoerder van Jeugd Oranje). Alle drie zijn ze afkomstig van het Bonhoeffer College  en Twente ’05. Ook Jelbert Jongsma uit Staphorst is nieuw in de selectie.

Zij zullen de concurrentie aangaan met de routiniers Elmar Heupers, Peter Ogink en Lex Slaghekke. Een aantal oudgedienden is gestopt, waarvan Jasper Smit en Ehsan Mousavi de bekendste zijn.

Naast het goed presteren in de Topdivisie, waar het team al jarenlang bovenin meedraait wordt er ook geprobeerd om via de nieuwe eredivisie promotie-regels het hoogste niveau in Nederland te bereiken. De Nederlandse Volleybalbond heeft daartoe een heel pakket aan eisen geformuleerd, waaraan de topclubs moeten voldoen. Er worden hoge eisen gesteld aan de accommodatie, de regionale functie die de club vervult, een sterk spelersarsenaal en trainingsprogramma, een goede medische begeleiding en een hooggekwalificeerde trainersstaf.

Ook dient de club over een flinke begroting te beschikken en continuïteit kunnen garanderen. Voor 1 december a.s. moeten de plannen ingediend zijn bij de bond, waarna uiterlijk 1 februari 2022 bekend wordt gemaakt of promotie naar de Eredivisie gerealiseerd kan worden. Er wordt momenteel door een groep vrijwilligers bijgestaan door een commissie van advies hard aan gewerkt om te kijken of deze ambitie gerealiseerd kan worden.

We zien u graag terug in Sporthal Veldwijk tijdens onze thuiswedstrijden waarvan de 1e op zaterdag 25 september om 19:00 uur zal plaatsvinden.

gh @ VoV, bron persbericht Webton via Jaap Heerze. Foto Michel Michielsen.