Webton wint eerste wedstrijd nieuwe seizoen

VoV, 20-09-2020. 11:56 uur. In een door Corona-voorschriften strak ingedeelde sporthal Veldwijk Hengelo wist het mannenteam van Webton de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-2 te winnen van het bezoekende Olhaco uit Hoogeveen. Via de setstanden 25-21,18-25,25-21,13-25 en 15-13 trok het team van trainer Rinke Olthof uiteindelijk aan het langste eind.

Een wedstrijd waarin het publiek werd verrast met vaak lange rally’s en spectaculaire reddingen. Het was zo aan het begin van de competitie duidelijk nog zoeken naar de juiste samenstelling van het team, waardoor er regelmatig gewisseld werd.

Volgende week gaan de Webton-mannen naar Elburg voor de uitwedstrijd tegen EVV.

gh @ VoV, verslag Webton Hengelo van/ via Jaap Heerze. Foto Michel Migchielsen.

Aanvulling op het gepubliceerde verslag van gisteren:

Wisselvallig Webton Wint Wedstrijd

VoV, 21-09-2020. 15:33 uur. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, er mocht weer gevolleybald worden om de punten. Na een pauze van ongeveer een half jaar ging de competitie weer van start. Voor de mannen van Webton Hengelo betekende dit een thuiswedstrijd tegen FOOX Olhaco. De mannen uit Hoogeveen zijn na een korte afwezigheid weer terug in de topdivisie. De tribunes waren volgens de voorschriften gevuld met het aanwezige publiek, en alles stond klaar voor de start van het nieuwe seizoen.

Met een gezonde dosis spanning kon er dus begonnen worden aan een nieuw seizoen in de topdivisie. In de starting seven van Webton Hengelo, onder leiding van coach Rinke Olthof, stonden Bas Oude Alink, Jasper Smit, Peter Ogink, Lex Slaghekke, Julian Freriks, Sybe Tabak en Luc Veldhuis, een oud gediende die vanuit het tweede team inviel voor de ontbrekende Tom Slaghekke.

De wedstrijd begon goed voor Webton, Jasper Smit serveerde zijn team naar een 4-0 voorsprong met een serie harde sprongservices, en dwong meteen een eerste time-out af bij de tegenstander. Na de flitsende start ging het vrij snel weer gelijk op. Webton bracht op de stand van 16-14 spelverdeler Elmar Heupers en diagonaal Mark Koning door middel van een dubbele wissel in het veld. De frisse energie en extra blokhoogte pakte prima uit, en bij 21-19 werd er weer terug gewisseld. De voorsprong werd uitgebouwd naar 24-21, het moment waarop Matthijs Reinders inviel voor Luc Veldhuis, en uiteraard eigenhandig het setpoint binnensloeg. De eerste setwinst van het seizoen was een feit!

In de tweede set startte Olhaco aanzienlijk scherper, en was het Webton dat bij 1-5 de eerste time-out moest nemen.  Bij een 2-6 achterstand werden Elmar Heupers en Morris Koetse ingebracht via een dubbele wissel. Dit kon echter niet voorkomen dat Olhaco langzaam uitliep gedurende de set, wat resulteerde in een achterstand van 7 punten.

Deze achterstand werd niet meer overbrugd, en de tweede set ging dan ook met 18-25 naar Olhaco. De derde set ging vanaf het begin gelijk op, en pas bij 10-7 was het eerste gaatje geslagen. Webton, dat een stuk scherper was dan de voorgaande set, wist deze voorsprong uit te bouwen tot 24-19. Olhaco gaf niet op, en maakte er nog 24-21 van, maar zag de set uiteindelijk met 25-21 verloren gaan.

Het begin van set 4 ging gelijk op tot 5-5, toen Olhaco zich losmaakte met een uitstekende service serie tot 5-10. Webton wist weer aan te haken, en kwam tot 11-12. Vanaf 12-15 bestaat de rest van de vierde set uit een gigantische service serie, van afgewisseld strakke floatservices en harde sprongservices. Wat er ook werd geprobeerd, Webton kreeg geen grip op de service en wist de kansen die werden gecreëerd niet te verzilveren. Pas op setpoint wist Webton onder de serie uit te komen, maar verloor de set kansloos met 13-25.

Voor de allesbeslissende vijfde set moest er uit een ander vaatje getapt worden. Het begin van de set ging over en weer, tot Olhaco zich losmaakte met een serie sprongservices van de voor de service ingebrachte Sander Kemperman.

Bij 5-8 werd Sven Duwe ingebracht op de passerloper positie. De resulterende rally was enigszins rommelig, maar werd uiteindelijk wel binnengesleept door Webton. Bij 6-10 werd een time-out genomen door Webton, waarin duidelijk werd gemaakt dat het nu moest gebeuren.

Sven had duidelijk goed geluisterd, en begon aan een service serie die de stand weer op gelijke hoogte bracht, geholpen door drie machtige blocks van middenman Lex. Bij 10-10 nam Olhaco een time-out. Webton was echter niet van plan om los te laten, en na een gele kaart voor de libero van Olhaco op 13-12, won Webton de wedstrijd met 3-2. Probleem’n? Poar neem’n!!

gh @ VoV. Verslag door Sybe Tabak, Webton Hengelo Heren 1.