Webton wint weer in Veldwijk

VoV, 22-10-2019. 5:55 uur. De mannen van Webton mochten afgelopen zaterdag weer aantreden in hun eigen hal. Zij speelden tegen de mannen van HLB/ van Daal. De hal was echter weinig gevuld met publiek, waarschijnlijk doordat FC Twente ook moest spelen. De sfeer in het team was hierom niet minder.

De ploeg uit Den Dungen kampt met blessureleed. Op vrijdag ging een van de spelers van HLB door zijn enkel bij de fysiotherapeut, terwijl hij daar sport voor zijn knie. Daarnaast bleek de onder andere plaatselijke legende, Dursley Rimon, vanwege knieklachten niet fit genoeg om aan te treden. Coach Sander Mulder moest noodgedwongen in een soort fantasie opstelling beginnen.

In de eerste set legt Webton degelijk volleybal op de mat. Wouter Liefaard kon zijn aanvallers prima bereiken, wordt er een redelijke servedruk geleverd en staat de blokkering goed. Deze set lopen we dan ook gauw naar een eindstand van 25-12.

De tweede set wisselt HLB van spelverdeler en begint Webton minder scherp aan de set. Veel eigen fouten in combinatie met sterk spel van HLB, zorgt er voor dat Webton achter de feiten aan liep. Halverwege de tweede set brengt Webton spelverdeler Hans Korpershoek in het veld om misbruik te maken van zijn aanwezigheid. Er kwam wat meer rust in de spelverdeling, echter mocht het voor de tweede set niet meer baten (20-25).

In de derde set begon Jasper Smit op de plek van de baltovenaar Ruben de Boer. De set verloopt moeizaam, maar loopt Webton telkens een paar punten voor, welke daarna weer wordt rechtgetrokken door HLB. In de eindfase blijkt Webton de langstee adem te hebben; eindstand 25-22.

De laatste set gaat het allemaal weer iets makkelijker en komt Webton weer makkelijker tot scoren. De set wordt met 25-19 afgesloten. Ondanks dat HLB niet compleet bleek, hebben zij het de mannen van Webton nog aardig lastig gemaakt (afgezien van onze eigen foutenlast).

Aanstaande zaterdag spelen de mannen de tweede ronde van de Nationale beker in Meijel. Tegenstanders zijn die dag Peelpush en Numidia/vcLimac. Het schijnt dat Limac ambities heeft en verraste eerder al met een “uniek contract”.

Limac contracteerde Guido Görtzen en heeft grote plannen met de volleybalkampioen. Görtzen, die zich gaat inzetten bij de mannen en de vrouwen, trok gelijk de portemonnee en trok Nico Freriks (347 interlands) aan om de mannenlijn te versterken. Freriks is nog lang niet op zijn retour en hoopt met de mannen van Limac furore te maken in de tweede divisie. Tot zaterdag in Meijel.

gh @ VoV, verslag van Mark Koning, interim coach Webton. Foto Webton.