Vizier op volleybal

 

Wedstrijd kijken, toernooi bezoeken

VoV, 09-09-2017. 5:29 uur.  Natuurlijk wordt er al druk geoefend door heel veel teams om straks maximaal voorbereid aan het seizoen te beginnen. En er wordt ook al om het echie gespeeld. De eerste voorronde voor de bekercompetitie gaat vandaag namelijk van start.

Bij de mannen zijn er een aantal duels om te bepalen wie er volgende week in het hoofdtoernooi aan de start mag komen. Kies een duel bij u in de buurt uit. Poule A: Sneek vs E.V.V. Poule C: Side Out vs Ecare Apollo 8. Poule F: Forza Schouwen Duivelland vs Roosendaal. Poule G: VV Haaglanden vs Spaarnestad. Poule H: PDK Huizen vs US Amsterdam. Bij de dames is er slechts één wedstrijd namelijk die tussen vc Bolsward en Smash

Degene die de Nederlandse volleybaldames nog aan het werk wil zien voordat het team en staf naar het EK afreist zal naar Groningen moeten. Daar speelt Oranje vandaag om 17:00 uur in MartiniPlaza tegen Duitsland, het duel morgen in Zwolle tegen dezelfde tegenstander is uitverkocht.

Dan klinkt vanmiddag om 13:45 uur het eerste fluitsignaal bij het Nijhuis Technology Sudosa – Desto Toptoernooi met deelname van titelverdediger PDK Huizen en verder vv Utrecht, US Amsterdam, VC Sneek D2 uit de Topdivisie en WSV Warnsveld, Dynamo Tubbergen en Sudosa – Desto uit de Eerste Divisie. Uit Duitsland zijn SCU Emlichheim en Skurios Borken present. Wordt een mooie volleybaldag in Assen!

In Ootmarsum beginnen ze al een paar uurtjes eerder aan het Willy Damhuis Toernooi, Om 10:30 uur staat daar de wedstrijd Springendal Set – Up ’65 vs USC Münster gepland. Dan om 13:00 uur de Duitse confrontatie met heel veel Nederlandse inbreng tussen Ladies in Black Aachen en USC Münster en om 16:00 uur Set-Up vs Ladies in Black. Een internationaal volleybal middagje in de Schalm.

Ecare Apollo 8 is erin geslaagd om nog een team voor de driekamp van morgen te vinden. VV Alterno II uit Apeldoorn was de reddende engel in nood om het toernooi door te laten gaan. Derde ploeg in Borne is Oskam Taurus. Morgenmiddag vanaf 14:00 uur in de Veste.

Eurosped en Regio Zwolle Volleybal oefenen dit weekend twee keer tegen elkaar. Zaterdag in Zwolle om 16:30 uur en zondagmiddag om 15:30 uur in Vroomshoop.

En dan is na de teampresentatie van Coolen Alterno vanmiddag om 16:30 uur de wedstrijd tussen Alterno dames 1 en Oostende uit België.

Flynth FAST Flamingo’s speelt morgen een driekamp in de Activiahal in Sint Antonis. Te gast zijn Datovoc Tongeren en Sliedrecht Sport. Om 14:00 uur wordt er aangefloten tussen Flynth FAST vs Datovoc en de thuisploeg speelt om 16:00 uur tegen Sliedrecht Sport.

Het was zomaar een greep uit een ruim aanbod van dit weekend. Mooie volleybaldagen gewenst.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.