Vizier op volleybal

 

Weekend Beach Liga in Düsseldorf

VoV, 15-06-2020. 3:08 uur. Geen tribunes, geen publiek, manshoge boarding met vele reclame-uitingen van de sponsoren rond het veld, geen lijnrechters, twee commentatoren via picture in picture in beeld, twee scheidsen en in een hoekje een paar ballenkinderen, een fotograaf, interviews op afstand en af en toe was er tussen de boarding door een inspelende beachvolleybalster te zien. En onder een parasol een telster/ jurylid, die waarschijnlijk ook het scorebord bediende.

Welkom bij het digitale concept van beachvolleybal. Welkom bij de Beach Liga naast de Merkur Arena in Düsseldorf, waar dit concept afgelopen weekend bij de dames zijn vuurdoop onderging.

Er was heel veel van wat we gewend zijn bij beachvolleybal niet, maar er waren wel wedstrijden. En het leek ons dat de deelnemende duo’s daar uitermate blij mee waren. En waarschijnlijk zij niet alleen, want bij het duel van 18:00 uur waren er bijvoorbeeld meer dan 7.000 toeschouwers online.

Afgelopen weekend stond er bij de dames vanaf 12:00 uur tot en met 19:00 uur steeds een wedstrijd gepland en werd met enige uitloop ook gespeeld. Totaal staan er in 30 dagen voor de 8 deelnemende duo’s per gender 232 wedstrijden op het programma, de nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de afsluitende Final Four, waarin de Beach Liga kampioen wordt bepaald. De tussenstand bij de dames met vermelding van aantal wedstrijden, gewonnen en verloren sets is nu:

 1. Behrens / Tillmann 2-4-0
 2. Borger – Müller 2-4-1
 3. Overländer – Overländer 2-3-2
 4. Klinke – Otttens 2-2-2

We houden u op de hoogte over de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.