Weer geen zege voor Dash Dames 1

VoV, 26-11-2019. 4:56 uur. ‘Zaterdag is de mooiste dag van de week en je wist zodra je naar je vriendjes keek, hier gaan ze heel wat beleven!’ Dit was precies de bedoeling van afgelopen zaterdag. Na de wedstrijd van vorige week tegen Wevo hadden wij het gevoel dat we het plezier weer terug hadden in het spel en dat het nu echt de goede kant op leek te gaan. Vol goede moed ging de reis dan ook naar Tubbergen.

Met drie volle auto’s maar liefst. Je zou denken dat de achterste twee auto’s de voorste auto netjes volgden, maar nee. Een aantal dachten het beter te weten en waren zo eigenwijs om naar de oude hal te rijden. Maar gelukkig wist degene, die namelijk altijd netjes op navigatie rijdt, meteen de goede hal te bereiken. Daar stond het eerste team van Dynamo Tubbergen klaar om de strijd tegen ons aan te gaan. Dynamo twee plekken boven Dash, dit beloofde een spannende strijd te worden.

Niets is minder waar. Om 16.30 uur had de strijd los moesten barsten en daar leek het in het begin van de wedstrijd ook op. We begonnen prima aan de wedstrijd in tegenstelling tot Dynamo. Dit resulteerde dan ook in een ruime voorsprong 9-16. Dit kan je toch niet meer weggegeven? Maar niks is minder waar zoals we al vaker dit seizoen hebben laten zien. Zelfs deze voorsprong wisten we weg te geven. Veel eigen fouten werden er gemaakt, waardoor we Dynamo stukje bij beetje in het spel lieten komen. Er werd niet meer met lef gespeeld en de koppies gingen hangen, terwijl bij Dynamo het vertrouwen juist groeide. Dynamo wist deze set dan ook alsnog naar zich toe te trekken (25-22).

Nieuwe set, nieuwe kansen. De eerste set maar gauw proberen te vergeten en weer door, want er was nog van alles mogelijk. Er was tenslotte nog niks verloren. Dit leek aan het begin van de set te lukken, het ging gelijk op. Maar al snel nam Dynamo het heft in handen en wisten wij onszelf niet op de rit te krijgen. Opnieuw setwinst voor Dynamo.

Derde set. Alles of niets. We kunnen hier weer veel over zeggen maar het resultaat was niets. Het ging gedurende de set heen en weer maar we wisten het weer niet vol te houden en af te maken. Net als de tweede set ging deze set met 25-22 naar Dynamo.

Weer verloren. Zouden we nu dan eindelijk vrijuit kunnen spelen nu we toch al verloren hadden? Nee. Dat was duidelijk. Niks lukte, het geloof was compleet verdwenen en bij Dynamo lukte alles. Conclusie: een duidelijke 4-0 overwinning voor Dynamo Tubbergen Dames 1.

De grote vraag is waarom wij maar geen overwinning weten te pakken. We dachten uit het dieptepunt te zijn geraakt, maar het lijkt erop dat dit nog niet het geval is. Er zijn genoeg kansen geweest tijdens meerdere wedstrijden om de winst te pakken of in ieder geval meerdere sets, maar telkens wisten we niet door te pakken en gaven we het te makkelijk weg.

Aankomende zaterdag 30 november hebben wij een weekend vrij. Zou dit dan misschien helpen?! Aan ons de taak om in twee weken tijd onszelf op de rit te krijgen en vol goede moed op zaterdag 7 december tegen VC Zwolle Dames 2 aan te treden.

De nummer 11 tegen de nummer 12. Wat zou het fijn zijn als we eindelijk eens een wedstrijd winnen en onszelf gaan belonen voor het harde werken. Ondanks alle verliespartijen hopen we jullie zaterdag 7 december om 18:00 uur allemaal weer te zien in ’t Jebbink. Wij gaan de komende twee weken in ieder geval keihard aan de bak om jullie hopelijk op een overwinning te kunnen trakteren! We hebben jullie harder nodig dan ooit, dus hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag van Jade Veenstra, Dash Vorden. Archieffoto Henk Groenendahl.