Weer winst Thijs ter Horst met Blue Fangs

VoV, 29-11-2017. 13:16 uur.  Het was weer eens tijd om een wedstrijd van Oranje international Thijs ter Horst met de Blue Fangs uit Zuid – Korea te gaan zien. Op Laola.tv. De koploper van de V-League speelde thuis tegen Seoul Wooricard Wibee, de nummer laatst in de stand.

Het is en genot te zien en te horen hoe enthousiast publiek, commentatoren  en spelers ‘tekeer’ gaan binnen en buiten de lijnen. Met cheerleaders voor de volle tribunes, die de stemming er de hele wedstrijd inhouden. En spelers die steevast verrukt van vreugde een rondje rennen na een score. Er wordt geweldig verdedigd en supersnel aangevallen. Met grote regelmaat klinkt de kreet ‘Thais’ tussen het verder voor ons onverstaanbare commentaar door als Thijs ter Horst weer eens gescoord heeft met een harde dreun vanaf de buitenkant, een driemeter score of een ace. ‘Thais’ staat in het commentaar zo ongeveer gelijk aan een punt voor Blue Fangs.

De Blue Fangs sloegen zich in de eerste set nar een 8-5 voorsprong bij de eerste technische time out en bouwden de voorsprong in het middendeel mede via een aantal rake klappen van Thijs ter Horst uit naar 16-10 en 19-12 waarop de tegenstander voor de tweede keer de time out inging.  Na de foute opslag bij 24-18 werd de setzege al gevierd, echter bewees de video challenge dat dit te voorbarig was. De foute opslag bij 24-20 kon niet meer hersteld worden en betekende 25-20 en winst voor de Blue Fangs in de eerste set.

In de tweede doorgang leek Thijs ter Horst zijn ploeg naar een ruime winst te serveren toen hij na zijn 8-6 score via veel servedruk voor een 11-6 tussenstand zorgde, waarbij het laatste punt een ace van hem was. Echter kwam de tegenstander, mede door een forse foutenlast bij de Blue Fangs terug naar 13-13 en nam na een gelijkopgaande strijd tot 20-20 het initiatief over bij 20-22.  Drie foutserves op rij bezorgden de tegenstander de 23-25 winst.

In de derde set nam Blue Fangs vlot een ruime voorsprong, onder ander door de 4-1 van Thijs. Het verschil bleef vier a vijf punten bij de tussenstanden 9-5, 12-8 en groeide naar vijf bij de tweede technische time out bij 16-11. Daarna kwam de klad er een beetje in en kon Seoul Wooricard Wibee  terugkomen naar 17-15. Thijs dwong de tegenstander bij met zijn score voor 19-15 in de time out, en met een ace en een blokpunt liep de stand naar 22-15. Na de 24-17 sloeg Thijs het laatste punt van deze set tegen de vloer.

Bij 8-5 in de vierde set had Thijs al vier keer gescoord en werd zijn naam steeds enthousiaster geroepen. Bij de tweede verplichte pauze (15-16) waren er al acht van hem. Maar de voorsprong van een paar punten (14-12) was wel verloren gegaan met de tweede time out in zicht.  Teams bleven gelijk oplopen in de score, de 22-20 werd 22-22, time out Blue Fangs. Thijs scoorde 23-22 en even later kon zijn ploeg juichend publiek bedanken, via 25-23 was de 3-1 zege binnen.

Blue Fangs staat nu op 12-28 en hebben met één wedstrijd meer negen punten meer dan hun directe belager.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook.