Weer winst voor Merkala Zaanstad

VoV, 04-02-2010. 16:50 uur. Met enorm veel energie beginnen we aan de wedstrijd tegen Volley Tilburg. We starten met Luke, Jirrin, Sara, Lisa, Jill en Lisa. Tilburg had de eerste set duidelijk last van de ruimtes en maakte veel eigen fouten waardoor we gauw een mooie voorsprong namen. We wisselde goede services af en Lisa wist met haar spelverdeling de aanvalsters mooi te bedienen. We wonnen de eerste set met 25-19.

De tweede set starten we hetzelfde en we begonnen voortvarend. De middenspeelster nummer 7 van Tilburg was blokkerend erg goed en daardoor hadden wij het lastig om erlangs te komen om te scoren. Op 10-9 namen wij een time out. Tilburg kreeg meer service druk en ook blokkerend wisten ze ons onder druk te zetten. Op 14-17 kwam Kyra Lisa vervangen en een puntje later kwam ook Inge in het veld voor Sara en die maakte gelijk 2 mooie servicepunten en kwamen we weer gelijk.

Na wat pass fouten van onze kant werd het 17-20. Femke kwam erin voor Luke maar helaas konden we de achterstand niet meer ombuigen en liet Tilburg zien dat ze verdiend tweede in de poule staan. We kwamen op service van Kyra nog bijna gelijk. 23-24 Spanning ten top in dit gedeelte van deze set. Helaas gooide de laatste frommel bal roet in het eten en verloren we nipt met 23-25.

De derde set begonnen we zoals we geëindigd waren, alleen kwam Lisa er weer in voor Kyra. We liepen al gauw uit tot 6-1 door scherp aan het net te zijn en een mooie service serie van Femke. Zelfs een blok op de schouder van Inge scoorde. Jirrin was aanvallend onstopbaar en scoorde de ene na de andere bal prachtig aan het net. Tilburg vluchtte op 9-4 in een time out. Aan beide zijden werd het erna wat rommelig. Gelukkig hadden wij Jill aan het net die een prachtige bal blokkeerde. Met nummer 8 bij Tilburg aan het net kwamen ze weer punt voor punt dichterbij. De voorsprong slonk tot 13-9 en toen namen we even een time out.

Lara kwam erachter in op de service pass voor Fleur en dat gaf rust in het achterveld. Passend stonden we in dit gedeelte van de set even onder druk. Een dubbele wissel bracht ons weer op volle aanval sterkte. We verdedigden de mooiste punten met Fleur in de rally pass. Sara zorgde voor een prachtig punt op 23-17 waarna de dubbele wissel ons weer drie aanvalsters aan het net bracht. Tilburg stribbelde nog even tegen maar met een service voetfout aan de kant van Tilburg trokken we ook deze set naar ons toe met 25-21.

In de 4e set kwam Kyra er weer op de spelverdelerpositie in. Jirrin scoorde ook weer deze set uit alle posities. Helaas werden we weer een beetje slordig en op 4-6 namen we een time out. Inge scoorde prachtige 3 meter ballen en Kyra verdeelde heel slim. Ondanks dat Tilburg weer erg sterk in de blokkering was bleven we gelijk op gaan in de score. De midden nummer 7 van Tilburg nam het team weer bij de hand met haar snel arm en onhoudbare aanvalskracht. Tilburg maakte in deze fase ook weer wat foutjes waardoor de stand gelijk bleef. 16-16.

Lisa kwam er weer in voor Kyra. Op 18-16 vluchtte Tilburg weer in een time out. Op 20-20 kwam Sara er weer in voor Inge en liet gelijk aan het net haar waarde zien. Een kill- block van Femke en Lisa op hun uitblinker nummer 8 zorgde voor 23-20. Toch bracht Tilburg de spanning weer terug tot 23-22. Met een goede service en een snoeiharde aanval van onze topscoorster Jirrin sloten we ook deze set af met 25-23. De mooie overwinningen van 2020 zetten wij dus gewoon nog even voort.

gh @ VoV, verslag VV Zaanstad door Femke de Joode, foto Eric Visch.