Weken van de Waarheid voor Set-Up ’65 e.a.

VoV, 21-01-2020. 5:36 uur. Om de titel van het artikel kracht bij te zetten geven we u eerst de huidige stand van zaken in de Eredivisie na de top drie, die al zeker zijn van plaatsing in de Kampioenspoule. In casu zijn dat Sliedrecht Sport, Eurosped en Apollo 8.

 10. TTP 14-3.

De nummers 4, 5, 6 komen uit in de Kampioenspoule. De nummers 7, 8, en 9 spelen na het reguliere seizoen in de Degradatiepoule. Voor TTP eindigt het seizoen na 18 wedstrijden. Dat dus vooraf.

Set-Up haalt woensdagavond 22-01-2020 in Ootmarsum in tegen Dros-Alterno. Uit de stand blijkt wel hoe groot de belangen zijn die hier dan op het spel staan. De thuisploeg behaalde de laatste zege op 11 december thuis tegen TTP, daarna werd vier keer verloren, het verlies tegen Apollo 8 leverde op 6 januari nog een puntje op. Tegen Zwolle (thuis) en Sneek (uit) zat setwinst er niet in. Set-Up is dus in 2020 nog zonder zege.

Tegenstander Dros-Alterno heeft een scoresheet dat niet veel beter is. Alleen zal de 3-1 zege van afgelopen weekend tegen FAST hen wel een bak vol zelfvertrouwen hebben gegeven. Het zal een hels karwij en waarschijnlijk onbegonnen werk worden om de achterstand van negen punten op de positie zes in vijf wedstrijden te overbruggen, (ze spelen o.a. nog tegen Eurosped en Sneek) maar om niet met 0 punten en dus weer met achterstand in de Degradatiepoule te beginnen, is de kloof ‘maar’ zes c.q. acht punten. En daarbij speelde Alterno dus ook een wedstrijd minder, voor wat het waard is.

Na woensdag komen beide teams op zondag weer in actie. Alterno speelt dan uit tegen TTP, Set-Up ’65 reist naar Meijel en neemt het daar op tegen Peelpush, dat ook met beide benen aan de verkeerde kant van het stippellijntje staat.

Set-Up kan woensdag (morgen) al in punten gelijkkomen met FAST, en zondag nog meer afstand van Peelpush nemen, maar de Peelploeg zal er thuis alles aan doen om de achterstand op FAST en Set-Up zo klein mogelijk te houden. Zij spelen volgende week woensdag in Apeldoorn tegen Alterno en dat is dan voor hen weer een duel van de waarheid, waar de vonken vanaf horen te vliegen.

Misschien komt het wel op het allerlaatste duel (op 9 februari) van het reguliere seizoen aan, dan moet Set-Up naar Pica Mare in Gennep. Tegen FAST, en wellicht zal die wedstrijd de finale zijn, beslissend voor de veiligheid van de Kampioenspoule of de onzekerheid van de Degradatiepoule.

Set-Up ’65 kan in ieder geval morgenavond de eerste stap zetten naar behoud, Alterno naar een betere uitgangspositie.

gh @ Vizier op Volleybal. Poster Set-Up ’65.