Vizier op volleybal

 

Wel verslag van geen wedstrijd Vc Limac

VoV, 15-03-2020. 2:50 uur. Omdat in verband met het coronavirus de fysieke wedstijden zijn afgelast, is in overleg met Nevobo besloten de verslaglegging wel door te laten gaan. Veel supporters zitten immers duimen te draaien thuis op de bank. Een goed verslag als opkikker is dan wel het minste wat men mag verwachten toch? Dit verslag mag gedeeld worden mits je niet meer dan 100 vrienden hebt die het lezen. Ontvriend eventueel vooraf een deel. Het ruimt zo lekker op.

Het is zaterdagmiddag 14 maart 2020. De parkeerplaats voor de sporthal is leeg. De mannen van Landgraaf zijn niet gearriveerd en ook onze eigen helden blijven thuis. De sporthal is afgesloten. Het licht is uit, de verwarming staat op winterstand. De rinkelende telefoon wordt niet opgenomen. De beheerder beheert thuis.

De kleedruimten zijn schoon en op de banken liggen geen kledingstukken die van jou of van mij konden zijn……………google Guus Meeuwis voor de rest van de songtekst. Er staat geen versgebakken vlaai te pronken voor de tegenstanders. De palen liggen nog in de opslag. Het net is net niet opgehangen.

Er hangt een serene rust op de tribune. De banken zijn leeg. In de hoek staat de dikke trom die niet trilt. De bar wordt niet bemenst. Geen reuk van de eerste licht aangebrande tosti of het eerste glas blond schuimend bier. Er is ook geen soep. De tellers zijn niet op komen dagen en liggen uitgeteld op de bank thuis dit verslag te lezen.

De scheidsrechter fluit vanuit thuis, met de raam dicht, om te voorkomen dat hij iemand nafluit die er niet ban gediend is. De grensrechters bewaken geen grens. De teams spelen niet in en warmen niet op. Erg spannend allemaal. Laten we snel niet beginnen.

1e set: Er wordt begonnen met geen service die ook niet wordt opgevangen. Het is lastig te beoordelen of de teams aan elkaar gewaagd zijn. Je weet het niet, je ziet het niet, je hoort het niet. Ademloze stilte bij het publiek. Geen idee wat de eindstand is. Er kan nog veel gebeuren.

2e set: Of de teams er zin in hebben weten we niet. Nog steeds geen gele kaart, geen wissel, geen time out. Het publiek geeft nog steeds geen kick. Het schiet lekker op. We kunnen ongetwijfeld snel naar de gesloten bar. Eindstand wederom onbekend. Wordt de 3e set bepalend? Lees snel verder.

3e set: Geen zuchtje wind. De muziek staat uit. Het net wordt niet geraakt. Er druppelt geen zweet op de grond. Waar voorheen een scheet werd verbloemd door een kuchje, wordt nu niet eens en kuchje verbloemt door een scheet. We ruiken niets. Je kunt een speld horen vallen. Puur hypothetisch, de speld valt niet. Zelden zo een wedstrijd meegemaakt. Super spannend. Pure concentratie.

4e set: De teams staan wederom niet klaar en gaan er ook weer niet voor. Over en weer zie je geen verschillen, geen overeenkomsten. De 7e man geeft niet thuis. Of juist wel thuis. Er gaat niemand vanwege zenuwen snel naar het toilet, waar slechts drie rollen WC papier liggen opgestapeld, alsnog er nooit gehamsterd is.

5e set: Zoals niet verwacht komt er ook geen 5e set. Geen smash, geen ace, geen pancakes, geen tikkies, geen rally’s. Geen idee hoelang die duurt. De tijd tikt verder.

Nabeschouwing: Wat een dag weer, wat weer een wedstrijd.

We vinden het vreselijk voor alle sportliefhebbers die hier mee moeten dealen, maar ons hart gaat vooral uit naar slachtoffers, hulpverleners en mensen die moeilijke besluiten moeten nemen met verstrekkende gevolgen. Ontzettend balen dus, maar er zijn erger dingen. Gebruik de tijd die vrijvalt om anderen te helpen.

Een voor allen, allen voor een. Ook dat is sport!

gh @ VoV, van de vaste verslaggever Numidia/ VC Limac. Foto idem.