Vizier op volleybal

 

Wenen: Perfecte score Keizer-Meppelink

VoV, 01-08-2018. 16:45 uur. Bij het eerste internationale toernooi na het behalen van de  Europese titel hadden de kersverse kampioenen Keizer / Meppelink van doen met Emily Stockmann en Kelley Larsen uit de USA. Zo’n titel schept verwachtingen en verplichtingen. Een Nederlandse zege was dus zeker geen irreële gedachte, maar dat moesten de dames nog wel eerst even voor elkaar maken.

En de duo’s waren heel erg lang in de eerste set aan elkaar gewaagd. Tussenstanden 4-4, 10-10, en 13-13. Na die stand nam het BTN duo twee punten voorsprong (15-13) en behield dat via de side out tot aan 20-18 vast. Vervolgens was ook het laatste punt voor hen.

In de tweede set was er bij 12-9, het moment van de technische time out al een verschilletje, dat via het Nederlandse punt na de pauze naar een geruststellende voorsprong van 13-9 werd getild. Die vier punten voor bleven staan, werden succesvol verdedigd zoals dat van een Europees kampioen mag worden verwacht. Tussenstanden 16-12, 18-14. Op de tussensprint naar 20-14 volgde de 21-15 setwinst.

Keizer / Meppelink was op de scorende onderdelen de betere ploeg. Bij aces en blokpunten noteerden ze een 4 / 0 score en bij de aanval 32/29. En hun foutenlast was met 4/6 directe punten voor de tegenpartij ook lager. Volkomen terechte zege dus, zeggen de cijfers

Een mooie 2-0 zege, die de tussenronde voor de achtste finale alvast veilig stelde, wellicht was rechtstreekse plaatsing erin ook mogelijk, maar dan moest wel van het duo Humana Paredes / Pavan gewonnen worden. En dat zijn niet de minsten! Dat zijn beslist geen  koekjesbakkers, zij staan in de FIVB World Ranking op de tweede plaats, ze zijn dus het op één na hoogst genoteerde dames beachvolleybal duo op deze planeet. OP DEZE PLANEET. En ze speelden dus tegen het beste Europese duo van pakweg veertien dagen geleden!

Keizer / Meppelink hadden het prima voor elkaar in deze partij. In de eerste set pakten ze een 4-8 voorsprong, die ze in stand hielden tot 11-16. Soms met een puntje minder, maar het was een geruststellend verschil. Totdat Pavan en partner het op de heupen kregen en met een serie van zes punten de achterstand ombogen in 17-16 voor. Nagelbijtend was het vervolg.  Bij 20-18 setpoint voor Canada, twee Nederlandse punten maakten het onschadelijk, 21-22 setpoint voor Nederland. Daar stak Canada een stokje voor, maar dat lukte hen na 22-23 niet meer.

In de tweede set was Europa beter dat de nummer twee van de wereld uit Canada. Veel beter na een 7-5 achterstand. Het werd 8-11, 11-14, 12-17 en 14-21. Zegt u dan maar eens dat we overdrijven. Veel beter. Wolken drijven over, wij niet. Keizer / Meppelink versloeg de nummer twee van de wereld, van deze wereld, met 0-2.  Keizer – Meppelink zijn rechtstreeks door naar de  achtste finale in Wenen. Mooi man!

Dat belooft nog wat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.