Wensink en co. klopt team Grothues

Foto CEV

De terugwedstrijd, voor 2.700 toeschouwers in dezelfde hal als vorige week de heenwedstrijd, bij de laatste twaalf in de Champions League tussen Lokomotiv Baku ( Maret Grothues) en Azerrail Baku ( Caroline Wensink, Manon Flier en Debby Stam – Pilon) is opnieuw in een 3-0 zege voor Azerrail geëindigd. Daarmee plaatsen zij zich bij de laatste zes. Met 20-25, 18-25 en 22-25 kreeg Lokomotiv weinig kans op een setzege, laat staan op een Golden Set.

Azerrail kwam geen moment in de verdrukking. In de eerste set werd het verschil gemaakt op de serve van spelverdeelster Milena Radecka, zij serveerde de gasten van 9-10 naar 9-14.  Tot die stand had Maret enkele keren gescoord voor Lokomotiv, Manon had punt vier bij Azerrail laten aantekenen.  Megan Hodge en Indre Sorokaite waren voor de bezoekers erg succesvol, terwijl bij de thuisploeg Aneta Havlickova veel punten voor haar rekening nam. Vanaf 16-21 tot 19-24 kreeg Azerrail de punten bijgeschreven uit foutieve opslagen van Lokomotiv, Megan Hodge maakt het winnende punt.

Met drie blokpunten op rij nam Azerrail een 0-4 voorsprong, waarop de time out van Lokomotiv volgde. Met 5-8, Maret had intussen twee keer gescoord, werd er weer gerust. Twee Azerrail slordigheden na 11-13 betekenden een gelijke stand bij 13-13. Bij Azerrail maakten vervolgens Hodge en Flier mooie punten,  de tegenstander was geheel afhankelijk van Aneta Havlickova, die vanaf de diagonaal de laatste vier voor haar ploeg liet noteren. Caroline Wensink, kill block voor 18-23, serveerde de set met 18-25 uit.

De derde set leek een regelrechte inmaakpartij te  worden. Met 1-8 gingen de teams verplicht naar de kant, daarvoor was er al een time out bij 0-3. Onder aanvoering van de goed in de wedstrijd zittende Grothues,  vier scores tot 9-13, kwam Lokomotiv weer terug. Echter hielden Flier, Hodge en Sorokaite daarna tot 13-19 het verschil op een punt of zes. Bij 19-21 leek de spanning terug te komen, een tweede bal score, een mislukte aanval en een slimme aanval van Manon Flier zette Azerrail echter vlot weer op 19-24. Bij 22-24 gingen ze nog even voor de laatste aanwijzingen naar de kant,  Megan Hodge maakte het vervolgens met een drie meter aanval af.

Azerrail Baku speelt voor een plaatsje bij de Final Four tegen de winnaar van de ontmoetingen tussen Schweriner SC en Busto Arsizio. Daar is de stand 1-0 voor Schwerin, vanavond is de return in Italië.