Vizier op volleybal

 

Wereldkampioenen spelen in Diepenveen

VoV, 09-03-2018. 6:21 uur. Het Nederlands transplantatie volleybalteam speelt zondag 18 maart in Diepenveen een oefenwedstrijd tegen een gemengd team (verplicht) van DSC Heren1 / Dames1.

Het transplantatieteam, welke alleen uit spelers (m/v) mag bestaan met een getransplanteerd orgaan, heeft vorig jaar zijn titel als wereldkampioen geprolongeerd tijdens de 21e World Transplant Games (WTG) in Malaga en is zich aan het voorbereiden om deze titel wederom te verdedigen tijdens de aankomende WTG 2019 in Newcastle.

Saillant detail is dat één van de spelers van het DSC Heren 1 team, Casper Berris (45), sinds november 2017 ook in het transplantatieteam speelt en nu dus tegen z’n eigen teamgenoten gaat spelen. Casper heeft in december 2014 een hart transplantatie ondergaan.

De World Transplant Games (de eerste werd gehouden in 1978) zijn een geweldige gelegenheid om donorregistratie onder de aandacht te brengen. Zeker met de huidige ontwikkeling in de pas aangenomen wet voor actieve donorregistratie is het heel belangrijk om te laten zien hoe mooi het is om na orgaantransplantatie weer mee te kunnen doen aan een sport.

Locatie oefenwedstrijd: Hof van Salland, Dorpsstraat 30, Diepenveen. Datum / tijd:  zondag 18 maart 2018, 13:00 uur.

gh@ VoV. Foto Jan van den Noort.