Wessel Keemink wint Supercup in Tsjechië

VoV, 21-09-2021. 4:27 uur. Oranje spelverdeler Wessel Keemink heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. Met zijn club Karlovarsko won hij de Supercup van Tsjechië. Tegenstander, de bekerwinnaar Liberec, werd naar een 3-1 nederlaag gespeeld. Aan die zege had de prima in vorm zijnde Keemink een belangrijke bijdrage.

In de eerste set kon zijn ploeg met een lange serie een 15-18 achterstand veranderen in een 23-18 voorsprong, waarna de set met 25-19 gewonnen werd. De set daarna liet Liberec zich niet meer verrassen. De 17-19 voorsprong bouwden ze uit tot 19-23 en naar een 20-25 eindstand en dus een 1-1 setstand.

De derde set was van begin tot eind voor de ploeg van Keemink. Via 7-3 en 12-7 namen ze acht punten afstand bij 17-9 en 20-12. Dat werden er elf toen de 25-14 setwinst als eindscore op de borden stond.

In de vierde set verweerde Liberec zich fel en ze deden er alles aan om een tiebreak te forceren. Karlovarsko was een vlotte voorsprong (13-9) bij 15-14 op één puntje na weer kwijt, bij 20-20 begon de spannende finale die tot 24-24 een gelijk opgaande strijd via de side out kende. Maar de laatste twee punten en daarmee dus de Supercup was voor de ploeg van spelverdeler Keemink.