Vizier op volleybal

 

Wevo ‘70 ambitieus uitgestelde jubileumjaar in

VoV, 15-09-2020. 13:57 uur. Met een nieuw beleidsplan, een ambitieuze aanpak voor de jeugd en een fonkelnieuwe beach-accommodatie gaat Wevo’70 het uitgestelde jubileumjaar tegemoet. Dat waren de voornaamste conclusies van de jaarvergadering van de Weerselose volleybalvereniging, die wat later gehouden werd dan de planning was.

Dat laatste had alles te maken met het allesbeheersende thema van het afgelopen seizoen en jaar: corona. De pandemie bezorgde en bezorgt vrijwel iedere sportclub kopzorgen en Wevo’70 is daar geen uitzondering op. Het legde het seizoen van het ene op het andere moment voortijdig stil en maakte ook dat de geplande jubileumactiviteiten ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan een jaar werden doorgeschoven.

Toch positief effect: Maar het zorgde zowaar ook voor een positief effect voor Wevo’70, in haar streven om de leden in de zomer toch actief te laten blijven. “En al is dat het enige positieve aan corona; onze inspanningen voor een nieuwe beach accommodatie kwamen er door in een stroomversnelling”, kon Johan Koopmans namens het bestuur melden op de goed bezochte, coronaproof jaarvergadering. Het gevolg is dat, mede dankzij de medewerking van voetbalvereniging UD, een prachtige, multifunctionele beach accommodatie op sportpark de Echelpoel zijn definitieve afronding nadert.

Beleidsplan 2025: Beachvolleybal heeft vanzelfsprekend dan ook een plek gekregen in het nieuwe beleidsplan tot 2025, dat mede door input van de vele commissies tot stand is gekomen. “Een van de voornaamste speerpunten daarin is het boeien en binden van de jongste jeugd”, legt Johan Koopmans uit. Met het opzetten van de Volleybalspeeltuin, waaraan kinderen vanaf 4 jaar al kunnen meedoen, moet de toekomst van de 50-jarige vereniging worden veiliggesteld.

De eerste afleveringen van de volleybalspeeltuin, waarin kinderen zich motorisch kunnen ontwikkelen en spelenderwijs kennismaken met volleybal, zorgden voor een flinke groep enthousiaste deelnemers. “We hebben daarmee een forse stap in de goede richting gezet”, denkt Koopmans.

Nieuw en extra bloed:  Het zorgt voor nieuw enthousiasme en elan binnen de vereniging, waar ook binnen de verschillende commissies nieuw en extra bloed kwam en tevens een vertrouwenspersoon kon worden aangesteld. “In ons beleidsplan staat ook dat we meer vrijwilligers willen om zo de taken beter te kunnen verdelen en spreiden. En dat lukt behoorlijk goed, al zoeken we nog meer mensen”, zegt Koopmans.

Al die ambities en activiteiten kosten echter ook geld. De sponsorcommissie behaalde, ondanks corona, een heel goed resultaat. Maar het bestuur kon niet om een stevige contributieverhoging van tenminste 10 procent heen. De leden toonden daar begrip voor.

Vriend en vijand verrast: Sportief kende Wevo’70 een prima seizoen, met als uitschieter de prestaties van het eerste vrouwenteam. Die ploeg debuteerde in de Eerste Divisie, het op twee na hoogste niveau van Nederland, en verraste vriend en vijand door overtuigend als tweede te eindigen. Bovendien werd het team uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar van de Gemeente Dinkelland en won bij die verkiezing eveneens de Publieksprijs.

Beker van verdienste: Naast de huldiging van de kampioensteams, was ook de uitreiking van beker van verdienste een heuglijk moment. Die was voor de op vele fronten actieve (maar volledig verraste) Herbert Dierking. Hij had ook de eer het eerste jubileumshirt in ontvangst te mogen nemen. Dit shirt zal met ingang van komend weekeinde, bij het begin van de competitie, voor een bescheiden bedrag ook voor de overige leden en belangstellenden beschikbaar zijn.

gh @ VoV, bron en foto’s Wevo ’70 via René Banierink.