WEVZA: Jeugd Oranje keihard onderuit

VoV, 17-08-2018. 5:47 uur. De Jeugd Oranje meisjes hebben op het WEVZA zeslandentoernooi op Papendal met 0-3 (21, 12, 20) van België verloren . De Nederlandse talenten liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan, hun Belgische leeftijdsgenootjes waren veel feller en maakten weinig fouten.

In de eerste set kwam België al snel op voorsprong, mede door een domme netfout van Oranje werd het 8-10. De Belgische talenten speelden vol passie en lieten zien dat ze verdedigend erg sterk zijn, daardoor liepen ze verder uit naar 11-16. De eerste set werd dan ook met 21-25 verloren door de Jeugd Oranje meisjes, die maar niet in hun spel kwamen.

Het ging in de tweede set ook niet beter lopen bij de Nederlandse talenten. Ook de wissels die bondscoach Eelco Beijl toepaste, leverden niet het gewenste effect op. De start van de set zei genoeg, binnen no time stond het al 3-11 voor België. Oranje kwam er totaal niet aan te pas en verloor de set dik met 12-25, tot groot genoegen van de massaal aanwezige Belgische fans.

De start van de derde set was veelbelovend voor de Oranje meiden. Ze speelden met meer power en kwamen op een mooie voorsprong. Toch werd die daarna snel weggegeven, er slopen weer veel fouten in de het spel en de Belgen profiteerden daar optimaal van. Via 10-14 werd het rap 20-25 en was het duel gespeeld. 0-3 voor de Belgische talenten en een flinke domper voor de thuisploeg.

Bondscoach Beijl baalde flink van het slechte spel van zijn ploeg en gaf de credits ook aan de Belgen. “De Belgische meiden speelden zeer goed georganiseerd en met veel geduld. Ze maakten de kansen die ze creëerden ook goed en fel af. Ook haalden ze meer ballen van de grond en speelden ze met veel meer rust. Wij daarentegen speelden chaotisch en onstabiel. Heel erg jammer dit. We gaan het straks heel goed nabespreken.”

Toch kon hij ook iets positiefs melden over de verloren wedstrijd. “Ik ben zeer tevreden over Iris Vos, zij speelde echt een hele sterke partij. Zij was zeer stabiel op alle facetten, knap in zo’n lastige wedstrijd.”