Vizier op volleybal

 

Wie sluit jaar als koploper van 1AD af?

VoV, 15-12-2017. 5:50 uur. Voor de eerste plaats in de eerste Divisie A bij de dames zijn nog vier gegadigden. Vier teams die dingen naar de titel van ‘Winterkampioen’ bij het einde van 2017 en het begin van 2018. Tot aan 13 januari is de koploper de koploper en blijft dus na zaterdag de koploper ook de koploper. Als eerste gegadigde daarvoor komt Krekkers (10-35) in aanmerking, direct daarna Dynamo (10-34), dan volgt Dash (11-34) en de reserves van Set-Up ’65 liggen met 10-32 op de loer.

Set-Up ’65 II heeft op papier met TiMaX / DeVoKo (10-15) de makkelijkste tegenstander, maar de wedstrijd is wel een Dinkellandse derby met de aantekening dat Lotte Kuipers en Mayke Schutte vorig seizoen nog voor de ploeg uit Denekamp uitkwamen. Naar de stand en de behaalde resultaten kijkend zouden de meeste punten, minimaal vier, in Ootmarsum moeten blijven.

Dynamo en Dash spelen tegen elkaar en zullen om als winterkampioen het jaar 2017 af te kunnen sluiten een puntje moeten goedmaken op Krekkers. Het is denken wij niet aannemelijk dat dit zal gebeuren met een 2-3 of 3-2 uitslag, een van beide teams zal al fors moeten uithalen om Krekkers van de troon te stoten en om zelf niet van het schavotje gestoten te worden door naaste belager Set-Up II.

Krekkers heeft alles in eigen hand tegen VCV Varsseveld. Maximaal scoren, dan staan ze op de ranglijst tot 13 januari 2018 bovenaan. Als ze een of meer setjes afgeven kan de koppositie in gevaar komen, maar dat is slechts één kant van deze medaille. Voor VCV geldt dan dat ze de stap van het rechter rijtje naar het linker kunnen maken. Ook wel een mooie target om in de laatste wedstrijd van het jaar nog één keer vol te gaan. Laten we zeggen Krekkers heeft alles in eigen hand, is van niemand afhankelijk om als late “Herbstmeister” en Winterkampioen het jaar 2017 af te sluiten.

En verder? Ja onderin is het natuurlijk ook nog best wel spannend, want wie wil er nu laatste staan bij het einde van het jaar. Het gaat tussen De Bevers (10-12), Rivo (9-14), DeVoKo (10-15) en Tjoba (10-17). Dat zijn de ploegen die onder elkaar gaan uitmaken wie als hekkensluiter het jaar 2017 afsluit.

DeVoKo heeft de lastige uitklus tegen Set-Up II voor de boeg, Rivo speelt thuis tegen WSV (10-28) en dat is zeker ook niet makkelijker en De Bevers en Tjoba gaan onder elkaar uitmaken wie het grootste deel van de vijfpunten koek mag houden. “Het kan alle kanten op, ook de goede.”

En dan blijft er nog een duel over tussen twee middenmoters, te weten Sudosa – Desto  (10-28) vs VC Zwolle2 (10-24). De opmars van de ploeg uit Zwolle is imposant geweest de laatste weken, de vraag is of ze dat succes in Assen ook een vervolg kunnen geven en zo met een goed gevoel over de drempel van het nieuwe jaar kunnen stappen. Sudosa zal er alles aan doen om dat te voorkomen, reken daar maar op.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.