Vizier op volleybal

 

Winst en verlies in Fort Lauderdale

VoV, 01-03-2018. 6:13 uur. Alleen het duo Jolien Sinnema – Laura Bloem was het niet gelukt om zich voor het hoofdtoernooi in Fort Lauderdale te plaatsen, de overige vier daar aanwezige Nederlandse tweetallen waren, met of zonder kwalificaties te spelen, wel present in de poulefase van dit vijf sterren toernooi.

Bij de dames kwamen Sanne Keizer (foto boven) en Madelein Meppelink, die zich via twee kwalificatierondes voor het hoofdtoernooi hadden geplaatst, in poule D in actie tegen het Tsjechische duo Hermannova – Slukova, tegenstanders van formaat. Ze werden in januari 4de in Den Haag, wisten vorig jaar als 5de te eindigen bij de World Tour Finals in Hamburg en eenzelfde plaats was er bij de vijf sterren toernooien in Gstaad en Porec. Geen makkie dus. En dat bleek ook wel.

In de openingsset kon het BTN duo tot pakweg 9-9 goed bijblijven, daarna kwamen ze met 11-9 achter en dat verschil werd drie punten bij 15-12. Vervolgens namen de Tsjechische dames afstand naar 21-15. In de tweede set kwamen Keizer – Meppelink op 7-9, 9-13 en 13-16 voor. Met de finish in zicht kantelde de set, Hermannova en partner kwamen ernaast bij 16-16, maakten daarna ook de 16-18 achterstand goed en konden na de 21-21 de set voor zich beslissen.

Keizer – Meppelink spelen vandaag in de verliezersronde van de poule voor een plaatsje in de KO ronde. Verlies betekent dan wel uitschakeling.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel (foto boven) moesten het in de eerste poulewedstrijd in poule G opnemen tegen de Zwitserse dames Heidrich / Vergé – Dépré. Ook een duo dat van wanten weet. Zij werden vierde bij het vier sterren toernooi in Den Haag, 2de vorig jaar in Porec bij het vijf sterren toernooi aldaar en ook 5de in Hamburg bij de World Tour Finals. Ook geen makkie dus.

Maar voor het NIET BTN duo was er winst in drie sets. Na de 21-16 en 15-21 diende de tiebreak de winnaar te bepalen. Dat werd Stubbe – van Iersel, ze bleven na een spannende ontknoping met 14-16 nipt aan de goede kant van de score. Later op de Nederlandse avond speelden ze tegen de andere winnaar van de poulewedstrijd, het Duitse duo Behrens – Ittlinger. Winst betekende rechtstreekse plaatsing van voor de volgende ronde, verlies het spelen van de KO ronde. Helaas was het Duitse tweetal met 16-21 en 12-21 nog net een maatje te groot voor Stubbe – van Iersel.

In het mannentoernooi moesten Varenhorst – Bouter ook twee kwalificatierondes met succes afsluiten voor ze aan het hoofdtoernooi konden beginnen. Daarin speelden ze in poule H tegen Plavins – Tocs. Zij verloren met 2-0 via de setstanden 21-19 en 21-18 en zij spelen vandaag voor een plaatsje in de KO ronde.  Brouwer – Meeuwsen hadden in poule H van doen met Sivolap – Yarzutkin uit Rusland.  Met twee keer 21-14 waren ze de duidelijk betere ploeg en zij komen vandaag weer in actie met als inzet een rechtstreeks plaatsing voor de volgende ronde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.