Winst en verlies voor WVC Volley H1

VoV, 19-02-2018. 6:19 uur. Afgelopen week heeft het eerste mannen team van WVC Volley twee wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd was op maandag 12 februari in Putten tegen het eerste van O.M.S.  Inzet van deze wedstrijd was een plek in de kwartfinale van de regiobeker. Op papier mocht dit geen probleem zijn voor de formatie uit Wierden aangezien WVC zelf in de derde divisie speelt en O.M.S. in de promotieklasse.

De eerste set begon WVC sterk aan de wedstrijd, via een sterk blok en goede passing kon de spelverdeling de aanval goed vinden. Deze set werd door WVC met 18-25 gewonnen. In de tweede set werd het goede spel voortgezet en werd ook deze set gewonnen, nu met 15-25.

Nog één set winnen en WVC staat in de kwartfinale.  De derde set begon WVC minder sterk en O.M.S. kwam langzaam in het spel. Met 25-22 was deze set een prooi voor de Puttense formatie.  In de vierde set was het weer WVC dat alles weer op een rijtje had en met een duidelijk 16-25 was de overwinning binnen en staat WVC voor het derde jaar op rij in de kwartfinale.

Op vrijdag 16 februari stond er een reguliere competitie wedstrijd op het programma. Dit maal was het Webton Hengelo HS2 die op bezoek kwamen. Webton stond voorafgaand aan de wedstrijd op een derde plek, tegen WVC op een zevende plek. Naar aanleiding van de vorige ontmoeting, waar WVC wist te winnen met 2-3, zou dit zomaar een spannende wedstrijd kunnen worden.

De eerste set ging het meteen gelijk op tot aan het einde van de set. Met 24-26 ging de winst nipt naar de bezoekers.  De tweede set werd het spel van de eerste set doorgezet door beide teams, maar dit keer wist WVC in het midden van de set een gaatje te slaan en met een duidelijke 25-19 de overwinning te pakken.

In de derde set was het beeld andersom. WVC wist het goed spel niet door te zetten. Er werden veel fouten gemaakt die uiteindelijk er voor zorgden dat WVC de set met 17-25 verloor.  In de vierde set was WVC geen schim meer van het begin van de wedstrijd. De communicatie liep niet goed, de meeste ballen vielen zomaar op de grond. Met 10-25 was de afstraffing compleet.  Met een 1-3 verlies werd deze week na een goed begin met een kater afgesloten.

Rest nu een aantal weken trainen om weer klaar te zijn voor de volgende ontmoeting op vrijdag 9 maart thuis tegen de koploper Bovo HS1 uit Aalten.

gh @ VoV, verslag van Arnold Hilberink, WVC Volley heren 1.