Winst Eurosped, verlies Apollo 8

VoV, 18-03-2019. 6:30 uur. We hebben het in de kopregel wel over twee verschillende competities maar dat moet maar voor een keertje kunnen. Eurosped behaalde in Vroomshoop de eerste zege in de Kampioenspoule, Apollo 8 leed in de Degradatiepoule een nederlaag in Apeldoorn tegen Dros Alterno.

In Vroomshoop werd het een vijfsetter. Regio Zwolle Volleybal had de betere start en met name Siska Hoekstra was in de eerste set niet af te stoppen. Met zeven punten had zij een belangrijk aandeel in de 21-25 zege, Eurosped liep eigenlijk steeds achter Zwolle aan, vanaf de 0-3 en kwam er maar niet naast. In de tweede set serveerde Daphne Knijff de thuisploeg van 17-21 achter naar 23-21 voor, waarna Eurosped op de side out de winst pakte. (25-23)

Die goede eindfase van set 2 hield de ploeg van Jan Berendsen in de derde set vast, banjerde naar 6-2 en 11-4 en gaf Zwolle vervolgens geen kans meer. (25-15). De omgekeerde wereld in set vier, met daarin een scorende hoofdrol voor midspeelster Annelien Alons, die acht punten voor haar rekening nam. Waarvan vier blokkerend. Zwolle liep uit naar 2-6 en bleef de hele set ruim aan de goede kant van de score. Tot aan 19-24, de inhaalrace van Eurosped kwam tot 23-24, voordat Alons de set afmaakte.

In de tiebreak waren Vera Mulder en Dagmar Boom voor Eurosped erg op dreef. De ploeg scoorde twaalf aanvallende punten in deze set, Zwolle kwam tot zeven en een ace. Het werd 15-11 en dus 3-2 voor de thuisploeg.

Vera  Mulder werd met 19 punten topscorer, Siska Hoekstra kwam tot 17 treffers.

• 06. Zwolle 4-3.

Aanstaande dinsdag halen FAST en Zwolle hun achterstallige wedstrijd in Sint Anthonis in.

In Apeldoorn probeerde Apollo 8 de veilig haven in de Degradatiepoule te bereiken door van Dros – Alterno te winnen. Dat pakte even niet goed uit. De fans van beide ploegen zorgden voor volle tribunes en een prima sfeer, waarbij de trommelaars hun uiterste best deden om die maximaal te laten zijn.

Dros – Alterno had de betere start, had het blokkerend goed staan en won de eerste set met 25-21. De tweede set werd in de finale erg spannend, Apollo had zich gaande weg de set beter in de wedstrijd gespeeld en wist in de ‘extra tijd’ de stand via een 24-26 setwinst gelijk te trekken.

De score liep in de derde set lang gelijk op, echter deze keer had Alterno het betere eindschot en won met 25-20. Apollo kon in de vierde set een ruime achterstand nog een stuk inlopen, maar kwam aan het eind toch nog veel punten tekort (25-19) om er een tiebreak uit te slepen.

Bij Alterno waren Moniek  Jansen (23 punten) en Laura Overwater (13 punten) de meest scorend speelsters. Aan de kant van Apollo waren de Emma Bredewoud en Juliet Huisman. Op serve en aanval ontliepen de scores elkaar niet veel (55 om 52), blokkerend (16 om 9) en qua foutenlast (21 om 28) had Alterno het beter voor elkaar.

Voor Apollo komt het nu aan op de wedstrijd van zaterdag in Amsterdam tegen Pharmafilter US. Daar kunnen ze zichzelf (en Alterno) veilig spelen.