Winst in De Beker voor Sliedrecht H1, verlies voor Dames2.

VoV, 24-01-2024. 3:50 uur. Na de clubderby tussen Orion Heren2 en Heren1 (0-3) op zondag ging het bekertoernooi bij de dames en heren gisteravond verder met de wedstrijden van twee van de vier deelnemende teams van Sliedrecht Sport. De Dames2 selectie (achtste in de Topdivisie) speelde thuis tegen Sudosa-Desto uit Assen, vierde in de Eredivisie.

Bij deze teams is het niveauverschil dermate groot dat het thuisvoordeel voor Sliedrecht Sport Dames2 niet van doorslaggevende betekenis zou moeten zijn. Sudosa kwam met een 3-0 zege tegen VC Zwolle op zak naar Sliedrecht, de thuisploeg kon afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen VollinGo niet uitspelen

In de eerste set bleven de teams met de score tot halverwege de set in elkaars buurt. Vervolgens maakte een geweldige serveserie van Daniqie Aardema van tien punten op rij een eind aan de set. Van 13-15 in een keer naar 13-25, met daarin twee aces en prima scores van onder andere Paula Boonstra en Lynn van Mill.

In de tweede set kwam Sudosa-Desto al vlot op een 4-9 voorsprong, Sliedrecht Sport kon het verschil via o.a. een ace van Famke van Rekom terugbrengen naar twee punten bij 10-12, kon op 1 puntje verschil komen bij 15-16 door Solfee Postma, maat verloor daarna het contact (15-19). Sudosa sloeg het gaatje naar 16-22, Sliedrecht scoorde na de time out op die stand nog wel, maar Paula Boonstra en en blokpunt van de gasten beslisten de set.

In de derde set ging het initiatief na de 6-6 gelijke stand naar de gasten uit Assen. Echter werd het nadelige verschil (8-11) door Sliedrecht Dames2 bij 12-12 ingelopen en vervolgens nam Sliedrecht de leiding bij 13-12 over, waarop Mark Afman de ploeg naar de zijlijn haalde.

In eerste instantie zonder succes (14-12), maar in tweede instantie met succes (14-15). Sliedrecht knokte zich nog een keer aan de leiding (17-16), maar kreeg twee blokpunten en een score van Paula Boonstra tegen voor de 17-19, waarop Daniël van Helden de thuisploeg rondom zich verzamelde. Bij 20-20 was het weer gelijk, vervolgens sloeg Sudosa zich met o.a. twee punten van Paula Boonstra en een rake klap van Romee Veenstra naar 20-24. Twee kill-blocks van Sliedrecht leken het nog weer spannend te gaan maken (22-24), Paula Boonstra wilde daar niets van weten en sloeg haar team naar de 22-25 en 0-3 winst.

Sudosa-Desto bekert dus verder.

Bij de mannen stond de revanche partij tussen SSS Barneveld en Sliedrecht Sport heren1 gisteravond op het programma. Op 13 januari hadden de Barnevelders in eigen huis met 3-1 gewonnen, nu kwam het erop aan dat resultaat voor de eigen fans nogmaals te herhalen. SSS had zich vast voorgenomen om de laatste vier van het bekertoernooi te halen, maar kon dat voornemen niet waarmaken.

Sliedrecht liet vanaf de eerste opslag zien de vorm die ze afgelopen weekend tegen koploper Orion toonden (3-2 winst) te hebben vastgehouden.  De gasten schoten uit de startblokken en via 5-13 en 8-19 hadden ze de eerste set al heel vlot volledig naar hun hand gezet. Met 16-25 kwam de 0-1 op het scorebord.

Ook in de tweede set had Sliedrecht de betere start (2-5, 5-8) maar SSS kwam gaandeweg de set beter in de wedstrijd. Bij 13-12 kwamen ze even aan de leiding, bij 14-16 lag het initiatief weer bij de gasten. En dat verschil van twee punten op de side out werd tot einde set (23-25) vastgehouden.

SSS kreeg in de derde set na 6-3 en 10-6 een voorsprong van zeven punten bij 17-10 en leek met die marge op weg naar een vierde set. Het verschil slonk (20-17), maar was genoeg om bij 24-21 de beslissende klap uit te delen. Het kwam er echter niet van, na de 24-24 kreeg SSS op 26-25, 29-28 en 31-30 nog de kans om een vierde set af te dwingen. Alle pogingen werden door de gasten ongedaan gemaakt, zelf verzilverden ze de kans bij 32-33 voor de 32-34 en de 0-3.

Sliedrecht Heren 1 is dus door naar de laatste vier.