Winst Rote Raben met Marlies Wagendorp

VoV, 28-12-2017. 5:43 uur. In de Bundesliga is het programma deze week over een aantal dagen uitgesmeerd. Stuttgart speelde eergisteren in Schwerin (3-0 verlies), gisteravond kwam Rote Raben Vilsbiburg van Marlies Wagendorp tegen SC Potsdam in actie en vanavond spelen Ladies in Black Aachen tegen VC Wiesbaden, het duel der subtoppers, en Dresden uit tegen Erfurt, waarbij verwacht mag worden dat Dresden via een driepunter de koppositie op de ranglijst van Stuttgart overneemt. Gisteren dus Rote Raben vs SC Potsdam, een duel der middenmoters. In punten gelijk, wel hadden de Raben een wedstrijd meer gespeeld.

Het werd middels een hechte teamprestatie een 3-0 zege voor de ploeg van Marlies Wagendorp, die in elke set via een invalbeurt binnen de lijnen kwam en middels een geslaagde blokkeeractie ook scoorde. Haar ploeg had de steun van een kleine 1.700 fans en nam dus met een mooie en overtuigende zege afscheid van het jaar 2017.

In de eerste set serveerde de Belgische spelverdeelster Ilka van de Vyver de Rote Raben na een 18-19 achterstand naar 25-19 winst. Zij scoorde een hoge 7.1 als rapportcijfer voor haar hele wedstrijd.  In de tweede set stoomde de thuisploeg keihard door. Middels een uitstekend blok (6 blokpunten in deze set, 16 totaal in drie sets) wisten ze na 8-2 uit te lopen naar 16-5 en met 25-8 af te sluiten. SC Potsdam wist niet zo goed wat hen overkwam, ze stonden erbij en keken ernaar.

In de derde set hadden de Rote Raben wel de betere start (8-4), konden ook met een minimale voorsprong (16-15) aan de tweede technische time out beginnen maar zagen bij 22-22 Potsdam weer naast zich. De ploeg van trainer coach Timothy Lippuner had echter nog een driepunter als klapstuk en uitsmijter bewaard, waardoor met 25-22 werd gewonnen.

De Rote Raben sluiten het jaar op de zevende plaats in de Bundesliga af.