Winst Set-Up, Zwolle verrast ook Sneek

VoV, 28-01-2018. 8:00 uur.  Springendal Set-Up ’65 deed, zonder de tweeling Oude Luttikhuis, tegen TTP goede zaken. Zelf won de ploeg met 3-0, terwijl de concurrentie voor de laatste plaats in de kampioenspoule met 3-0 verloor. De thuisploeg speelde gedreven en fanatiek en liet vanaf het eerste punt van Inge Molendijk (doortikbal) zien alles op winst te zetten.

TTP kon in het midden van de eerste set een opgelopen ruime achterstand (5-2, 10-5) tot 16-14 terugbrengen, op de serveserie van Marianne het Lam – Scholten naar 21-15 hadden ze geen antwoord. Jaimee-Lee Morrow en Marleen van Benthem maakten na 23-17 de winst met 25-17 perfect.

Jaimee-Lee Morrow serveerde de thuisploeg met drie aces naar 5-2 in de tweede set.  Bij 18-12 was de voorsprong nog ruim, de inhaalrace van TTP met aces van Demi Korevaar, Sarah van Aalen en Indy Baijens (twee) maakte 22-21. Marleen van Benthem maakte eerst 24-21 en daarna 25-22 voor de 2-0 setstand.

Drie aces op rij van Daphne Giesselink zorgden voor een 6-1 voorsprong in de derde set. Deze keer kon TTP zich vooreerst niet meer terug in de set vechten en via 17-7 werd het 20-11. De serveserie van Vera Mulder bracht bij 20-18 de spanning voor even terug. De ingevallen Shanlee McLennan serveerde 23-19 en 24-19 op de borden, het kill – block van Marianne het Lam – Scholten besliste de set met 25-19 en de wedstrijd met 3-0.

Het is precies een week geleden dat Regio Zwolle Volleybal koploper Sliedrecht Sport in het Landstede Sportcentrum het nakijken gaf, gisteren was het de beurt aan VC Sneek. De nummer twee van de Eredivisie kwam na een 2-0 achterstand nog wel terug naar de gelijke stand, maar in de spannende vijfde set besliste Zwolle de wedstrijd met 16-14 voor zich.

Zwolle speelde in de eerste twee sets niet echt goed had coach Wilfried Groothuis ook gezien. “Ik was ook niet helemaal tevreden. Beide sets was het kantje boord. Op sommige momenten speelden wij slordig en dan moet je hopen dat het kwartje de goede kant op valt.” En dat deed het ook met 25-23 en 25-21.

Coach, team en publiek rekenden op een beter Regio Zwolle Volleybal in de derde set. Dat kwam echter niet uit, Sneek nam een 0-9 voorsprong en won de set uiteindelijk met 13-25, voor Zwolle het sein om nog harder te gaan werken. Echter viel in de vierde set het euromuntje met 24-26 deze keer net de verkeerde kant op.

Bij de thuisploeg viel Anneke Ykema met een vingerblessure ind e vijfde set uit en nam Nynke Hofstede haar plaats in. Dat deed ze prima, met haar serveserie kwam Zwolle van 1-5 terug in de wedstrijd bij 8-5. Dit verschil kon Zwolle naar de eindstreep brengen.

Ester de Vries werd topscorer van de partij met 23 punten, bij Sneek was Paula Boonstra met 21 punten, inclusief 4 aces, ook goed op dreef. In de eigen score was Zwolle tien punten (79/69) beter, in de foutenlast zestien punten slechter (40/24).

Flynth FAST was in Sliedrecht niet opgewassen tegen de koploper. Op 7 januari had Sliedrecht de uitwedstrijd met 0-3 gewonnen en was het één set spannend (23-25), gisteren konden de gasten die spanning er niet in brengen. Met 25-12, 25-17 en 25-14 bleek Sliedrecht deze keer drie keer een maatje te groot voor Flynth FAST.

De eerste set was heel snel voorbij, Lea van Rooijen en Esther Hullegie sloegen hun ploeg naar een grote voorsprong bij 22-11 en gaven daarna nog maar één puntje weg. In de tweede set eenzelfde beeld, van 18-11 naar 22-14, Flynth FAST kon nog een paar keer tegen scoren voordat Carlijn Oosterlaken de laatste punten liet noteren. In de derde set was het opnieuw Sliedrecht dat dicteerde en domineerde.

Lea van Rooijen scoorde 17 keer. Esther Hullegie 13 keer en Carlijn Oosterlaken 11 keer.  Bij Flynth FAST nam Lynn Blenckers met 6 punten de meeste scores voor haar rekening. De 54 om 28 eigen score zegt wat dit betreft genoeg.

Coolen Alterno heeft zich gisteravond met een duidelijke 3-0 zege op Peelpush op eigen kracht absolute zekerheid verschaft voor deelname aan de Kampioenspoule. In de eerste set konden de gasten uit Meijel de twintig punten grens nog aantikken, daarna bracht de thuisploeg het verschil op de ranglijst met 25-17 en 25-14 ook in de setstanden duidelijk tot uitdrukking.

Vandaag ontvangt Eurosped in Vroomshoop Nering Bögel VC Weert, de rode lantaarndrager in de Eredivisie. Bij 3-0 of 3-1 winst neemt Eurosped de derde plaats van Regio Zwolle Volleybal over.

De stand is nu: Sliedrecht  42, Sneek 34, Zwolle 16-30 (sets 38/30), Eurosped 15-27 (sets 38/28), Alterno 26, Flynth FAST 18, Set-Up 18, TTP 15, Peelpush 15 en Weert 15-12. Eurosped en Weert speelden dus een wedstrijd minder.

gh @ VoV. Foto’s Chris Overkleeft (Zwolle) en Rudy Biekart (Alterno). Archieffoto Herman Zandhuis van Set-Up ’65.