Winst Sneek en Eurosped, verlies Apollo 8.

VoV, 13-01-2020. 4:43 uur. In Sneek ontving VC Sneek het Talentteam uit Papendal. De Friese ploeg deed met een 3-0 zege goede zaken en klom naar de vierde plek op de ranglijst. De twee Twentse Eredivisionisten speelden gistermiddag in Zuid-Nederland. Apollo 8 was op bezoek bij Peelpush in Meijel, Eurosped was naar Sint Anthonis gereisd voor hun duel tegen FAST. Het werd 5-5 in sets bij Zuid-Nederland vs. Twente, Apollo 8 verloor met 3-2, Eurosped won met 2-3.

VC Sneek voegde weer drie punten aan het subtotaal toe en staat nu drie punten boven het stippellijntje. In de eerste set sloegen zij het gaatje van 11-9 naar 17-11 en lieten zich vervolgens niet meer verrassen (25-19). In de tweede set was de overmacht nog groter. Via 12-6 en 14-9 ging het vlot naar 22-9, waarop de set met 25-15 gewonnen werd. TTP stond ook in de derde set bij 12-6 ver achter, maar knokte zich bewonderenswaardig terug naar 17-17, pas bij 26-24 gaven ze zich gewonnen.

Monique Volkers van Sneek werd met 14 punten topscorer, haar teamgenote Anlène van der Meer maakte er 12. Famke Boonstra maakte de meeste TTP- punten. Totaal 11.

Eurosped vertrok met een 2-3 zege uit Sint Anthonis. Na de 0-2 voorsprong kon FAST via 25-22 en 25-23 de stand gelijktrekken. In de tiebreak was de ploeg uit Vroomshoop met 12-15 de sterkste.

Na de tussenstanden 7-15 en 10-22 was er een ruime 16-25 winst in de eerste set voor de bezoekers. Dat leek ook te gaan gebeuren bij 17-9 in de tweede doorgang, maar dan in het voordeel van FAST. Eurosped rechtte echter de rug en knokte zich via 21-21 naar een 23-25 zege en een 0-2 stand.

FAST pakte de volgende twee set. Tot 13-13 ging het in de derde set gelijk op, toen kreeg FAST voordeel (20-16) en behield dat, al was het bij 20-19 maar één puntje. Met 25-22 bleef de wedstrijd in leven. Eurosped liep in de vierde set vlot uit naar 1-5, vervolgens ging het van 9-9 tot 18-18 gelijk op, waarna FAST het gaatje naar 23-18 sloeg en met 25-23 won. Eurosped had de veel betere start in de vijfde set, kwam met 1-6 voor, kreeg het bij 8-9 toch nog even benauwd, liep uit naar 9-14 en won met 12-15.

FAST zat niet lang bij de pakken neer. De teleurstelling van het verlies maakte plaats voor het besef dat zojuist aan klantenbinding gedaan was. Het duel met Team Eurosped biedt voor FAST perspectief voor de komende weken.

Trainer Harmen Bijsterbosch was ondanks de nederlaag tevreden. “We speelden zonder druk maar hadden wel de drive om te winnen. Natuurlijk balen we van de tweede set maar we herpakten ons heel goed. Dit geeft een goed gevoel. We lieten erg goed spel zien en zetten ons over de gemaakte fouten heen.”

Apollo 8 kende een prima start bij Peelpush in Meijel. In de eerste set liepen ze vlot uit naar 4-11 en sloten via 16-23 met een 18-25 zege af. De tweede set werd ook gewonnen. Daarin werd een 8-6 achterstand omgebogen naar 9-15 en met heel veel verschil naar een 14-25 zege gebracht. Apollo 8 leek na twee sets heel hard op weg naar een vlotte zege in drie sets maar dat pakte toch even anders uit.

Tot 4-4 ging het gelijk op in de derde set, vervolgens nam Peelpush het heft in handen (11-5). Apollo knokte zich naar 16-15, maar kreeg de gelijke stand niet op de borden. Via 21-17 werd het 25-22. In de vierde set waren de ploegen tot 8-8 aan elkaar gewaagd. De series naar 12-8 en 18-11 maakten het verschil in het voordeel van Peelpush, dat de 2-2 in sets via 25-17 afdwong.

Met 8-7 werd er van kant gewisseld in de vijfde set, de erste punten na de wissel waren voor Peelpush (10-7), maar Apollo kwam er bij 11-11 weer naast. Peelpush sloeg zich daarna naar 13-11 en won met 15-12. Een domper voor de ploeg uit Borne na de 2-0 voorsprong, ook omdat een mooie serie overwinningen hiermee ten einde ging.

Claire Crijns werd bij Peelpush met 17 punten topscorer, Annelies Dokter van Apollo 8 kreeg er 16 achter haar naam. Carlijn Koebrugge scoorde 15 keer, waaronder 5 keer blokkerend. Celine Keijsers van Peelpush kwam tot 13 treffers.

De stand is nu: Sliedrecht 39, Eurosped 35, Apollo 8 29, Sneek 20, Zwolle 19. Deze teams speelden allemaal 14 wedstrijden. FAST 18, Set-Up 17 en Peelpush 15 uit 13 wedstrijden. Alterno 12-6 en TTP 13-3.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.