Winst Team 22, weer vijfsetter FAST, zege Peelpush .

VoV, 13-12-2021. 5:07 uur. Drie wedstrijden stonden er gisteren in de Eredivisie bij de dames op het programma. In Vroomshoop kon Eurosped twee en een halve set goed weerwoord bieden aan het nog ongeslagen Team 22, dat zonder hun topschutter Elles Dambrink aantrad.  FAST liet opnieuw winst via een vijfsetter noteren en Peelpush bleef de baas over Voltena, nadat ze de derde set in de verlenging hadden gewonnen.

Eurosped en Team 22 waren met 30-32 en 25-23 in de eerste twee sets erg aan elkaar gewaagd. En na een 10-15 achterstand in de derde set wist de ploeg van Petra Groenland tot 14-15 terug te komen, maar verloor daarna door een makkelijk scorende Fleur Savelkoel de aansluiting (15-21), waarop de 17-25 nederlaag volgde. In de vierde set was de weerstand gebroken na een serie van Hyke Lyklema van 6-6 naar 6-13. De 14-25 maakte 1-3 voor de bezoekers. Fleur Savelkoel werd met 18 punten de topschutter. (Zie ook ons separaat geplaatste verslag)

ARBO Rotterdam/ FAST wist opnieuw de winst via een vijfsetter binnen te halen. Tegen het hogergeplaatste VCN pakten ze de 3-2 via 15-8 in de vijfde set, waarmee ze opnieuw lieten zien, de vierde keer, dat ze over de langste adem beschikten.  De teams deden in de eerste twee sets nauwelijks voor elkaar onder (24-26, 27-25) en in de volgende twee was er ook beide keren nagenoeg geen verschil, gezien de 19-25 en 25-20. Pas in de tiebreak kon FAST de partij duidelijk voor zich beslissen. Met 15-8 hielden ze de twee punten in Sint Anthonis en wisten daarmee hun negende plaats op de ranglijst te consolideren. (Zie ook het separaat geplaatste verslag)

Na een paar mindere resultaten in de eigen hal was er gisteren voor Peelpush weer reden om het toklied aan te heffen. De 30-28 in de derde set leed van beslissende betekenis in het wedstrijdverloop nadat beide ploegen een set hadden gewonnen. De 1-1 kwam via 25-20 en 18-25 op het scorebord. Na de 2-1 stand voor peelpush konden ze de wedstrijd in de vierde set met een ruime 25-15 afmaken.

Lotte van der Horst van Peelpush was met 23 punten de succesvolste voor wat betreft gescoorde punten. Lynn van Mill maakte 17 punten voor Voltena. De eigen score bedroeg 72 om 57, waarbij de aanvallende punten (54 om 460 en aces (9 om 2) duidelijk in het voordeel van de thuisploeg waren.