Winst team Jasper, verlies team Parkinson

VoV, 13-03-2023. 6:18 uur. Na vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden heeft Nantes van Marrit Jasper en Sanja Gommans de winnende draad weer opgepakt. De koploper van de Franse Eredivisie boekte een 3-1 thuiszege op Chamalières. Via 25-11, 26-28, 25-21 en 25-18. Met totaal 30 eigen punten (Jasper 20) hadden beide dames een belangrijk aandeel in de eigen score van 74 punten. En met 21 positieve servepasses (Jasper 13) ook in het voorkomen van aces voor de gasten.

Lynn Blenckers, die opnieuw een invalbeurt had na haar blessureperiode, verloor met Venelles met 3-2 van St. Raphael. Dat zal even pijn hebben gedaan, gezien het feit dat Lynn Blenckers voor haar overstap naar Venelles twee jaar voor St. Raphael uitkwam.

Venelles kwam via 32-34 en 15-25 met 0-2 voor, maar slaagde er niet in om de voorsprong in de sets daaropvolgend in wedstrijdwinst te veranderen. De thuisploeg bleef met 25-19, 25-21 en 15-12 drie keer de baas in eigen huis en won dus met 3-2.

Puck Hoogers en Nicole Oude Luttikhuis kregen geen speeltijd bij Nancy en Levallois. De ploeg van Puck Hoogers won met 3-1 van Le Cannet. De tweede set moesten ze afgeven (18-25), de andere wonnen ze met 25-16, 25-23 en 25-22. Levallois van Nicole Oude Luttikhuis leed een 3-1 nederlaag tegen Paris St. Cloud. Setstanden 25-16, 25-21, 23-25 en 25-21.

De stand is nu:

• 01> Nantes 23-53
  • 02> Mulhouse 23-51
  • 07> Venelles 23-37
  • 09> Nancy 23-33
  • 13> Levallois 23-8

Bij de mannen leed Tours van Michaël Parkinson een 2-3 thuisnederlaag tegen het laaggeplaatste Toulouse. Twee keer werd een achterstand door de gasten ongedaan gemaakt. Via 18-25 de 25-17 uit de eerste set, via 24-26 de 25-21 uit de derde set. En met 13-15 pakten ze vervolgens ook maar gewoon de wedstrijdwinst. Michaël Parkinson scoorde 11 keer.

Fabian Plak won met Chaumont met 3-0 van Nice via de setstanden 27-25, 25-15 en 25-22. Hij scoorde 8 keer. Met 54 om 33 eigen punten was Chaumont wel beduidend beter.

Hekkensluiter Cambrai van Maikel van Zeist verloor met 2-3 van Plessis Robinson, dat twee plaatsen hoger op de ranglijst stond. Cambrai kwam met 2-0 voor maar zag die voorsprong via 24-16 en 19-25 verloren gaan, waarna de wedstrijd via 12-15 in de tiebreak ook verloren werd.

• 01> Tours 24-55
  • 02> Nantes 24-53
  • 03> Chaumont 24-48
  • 14> Cambrai 24-9