Winst team Tuinstra, verlies team Ahyi in CL

VoV, 26-01-2022. 4:02 uur. De heenwedstrijd in Warschau werd door Ziraat Bankasi met 1-3 gewonnen, bij de return gisteravond in Ankara werd het opnieuw een 3-1 zege voor de ploeg van ter Maat en Tuinstra. Ter Maat speelde niet, Tuinstra kreeg minimale speeltijd en het matchreport vermeldde alleen 1 error van hem.

Ziraat Bankasi was vooral blokkerend (16 om 11) en serverend (7 om 1 aces) het betere team. In de openingsset zorgden o.a. 6 blokpunten voor de 25-17 setzege, in de tweede set pakte Warszawa met dezelfde cijfers de winst (17-25), waarna in de volgende sets Atanasov van Ziraat met 8 en 7 punten een scorende hoofdrol opeiste, die hem de MVP-titel opleverde en Ziraat twee keer 25-18 setwinst.

Ziraat Bankasi staat na 4 wedstrijden met 9 punten bovenaan in poule B en heeft met deze zege een mooie stap richting kwartfinales gezet.

Roeselare van Michiel Ahyi en Stijn van Schie leed gisteren in Polen tegen Jastrzebski Wegiel een 3-0 nederlaag via de setstanden 25-21, 25-21 en 25-23. De thuisploeg, geplaagd door meerdere blessures, had even nodig om in het ritme te komen. Na 18-18 in de eerste set ging het initiatief en de setzege naar hen.  In de tweede set was er bij 14-9 al een gaatje geslagen, dat niet meer werd prijsgegeven en in de derde doorgang, die Roeselare moest winnen om in de wedstrijd te blijven, bleef het tot 23-22 spannend.  Één matchpoint kon Roeselare ongedaan maken, meer niet (25-23)

Michiel Ahyi scoorde 6 keer, van Schie die met een invalbeurt genoegen moest nemen, kwam niet tot scoren. Jastrzebski Wegiel is nog ongeslagen (4-12) en is al verzekerd van een plaats in de CL-kwartfinale.

In de CEV CUP leed het Franse Le Cannet van Tessa Polder, koploper in Frankrijk, een gevoelige nederlaag tegen Alba Blaj uit Roemenië, dat in eigen land ook de eerste plaats op de ranglijst inneemt. Le Cannet bleef met 19, 13 en 15 punten drie keer onder de twintig en heeft in de return een klinkende zege nodig (3-0 of 3-1) om in een golden set de beslissing voor het ticket voor de volgende ronde te kunnen uitvechten.

Alba Blaj was op alle scorende onderdelen de betere. Aanvallend met 44 om 30 punten, blokkerend met 5 om 1 punt en serverend met 6 om 0 aces. Tessa Polder scoorde 4 keer.

Voor vanavond staat in de CEV CUP bij de dames de wedstrijd MTV Stuttgart vs. SC Schwerin en in de Challenge Cup Panathinaikos vs. La Laguna Tenerife op het programma. Met daarin de nodige Nederlandse inbreng. Morgenavond speelt Perugia van Thijs ter Horst in de Champions League tegen AS Cannes.