Winst Volco na heuse thriller

VoV, 18-09-2022. 17:40 uur. De volleybaldames van ABS Autoherstel Huysmans Ommen/Volco hebben de opening van het nieuwe seizoen goede zaken gedaan. Met Kerkemeijer Gemini stonden er twee ploegen in het veld die elkaar geen duimbreedte toe gaven. Dat resulteerde in een spannende, meeslepende wedstrijd en de meiden van coach Erik Volkers aan het langste eind trokken.

Daarmee kreeg Volco wat het graag wilde. Winst in de eerste wedstrijd van een nieuw seizoen en in een nieuwe poule. Volco verhuisde afgelopen zomer van de noordelijke de 2e Divisie naar die van regio Oost en treft 11 onbekende ploegen.

Met Inge van Keulen, Moniek Veurink Marlissa Dijk, Kaily Horsman, Lisette Klomp, Fleur Merjenburgh en libero Kirsten Leuninge in de basis neemt de Ommer ploeg het initiatief en dwingt de tegenstander bij 8-4 in een time-out. Via 8-8 is staat er ook bij 12, 14, 18 en 20 een gelijke stand op het scorebord. Dan slaat Volco een klein gaatje en de eerste set bij 25-23 binnen.

De tweede set is bijna een kopie van de eerste omloop, al zijn het nu de gasten uit Borculo die met minimaal verschil de stand weer volledig in evenwicht brengen.

Met in de derde set Annelie Wesselink voor Lisette Klomp in de basis lijkt het team vooral passend meer in balans. Tot aan de 14 gaat het onveranderd gelijk op. Lange rally’s maken volleybal spectaculair. De zij- en achterlijn is niet ieders vriend vandaag. Niet alleen Volco heeft daar last van. Volco profiteert andersom ook van de uitballen van de tegenstander. Neemt niet weg dat Gemini bij 18 een klein gaatje forceert en dit niet meer uit handen geeft. 20-25.

Met een onveranderde basis is het Gemini die met de voorsprong in de vierde set is vertrokken. Met Vera Jansen voor Fleur Merjenburgh in het achterveld bijt Volco zich vast, leeft op, krijgt het publiek mee en is de achterstand inmiddels omgebogen naar een voorsprong van 8-6. Met Moniek Veurink aan de opslag is het nu Gemini dat niet onder de druk van Volco vandaan komt. Pas bij 13-7 kunnen de Achterhoekers weer juichen, maar het gat is dan al geslagen en komt setwinst niet meer in gevaar. 25-14.

In de beslissende set is alles weer bij het oude. Twee ploegen die blijven gaan voor elke bal. Hard werken is tot kunst verheven. Met Merjenburgh weer terug in het veld, wisselen de ploegen met 8-7 voor Volco van speelhelft. Een dip bij Gemini zet Volco op koers naar een mooie overwinning, maar eenzelfde dip bij Volco laten de kansen keren. Bij 13-13 is het weer gelijk. Niemand die het nog weet… Matchpoint Gemini wordt onschadelijke gemaakt en is er twee punten later de ontlading. Blijdschap heeft een prachtig gezicht.

Volco – Gemini 3-2 , setstanden 25-23. 23-25, 20-25, 25-14 en 16-14

Volgende wedstrijd zaterdag 1 oktober 16.30 uur, Longa’59 D1 – Volco D1. Hamalandhal Lichtenvoorde

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Ronald Bakker, Volco Ommen.