Vizier op volleybal

 

Winst voor Armixtos i.p.v. gemeld verlies

VoV, 12-10-2020. 16:15 uur. Na twee weken uit het wedstrijdritme te zijn geweest, mochten we afgelopen zaterdag dan eindelijk weer aantreden! De eerste thuiswedstrijd laat helaas nog steeds op zich wachten vanwege een uitgestelde wedstrijd, dus nu moesten we het maar bij Keistad in de Amerena laten zien.

De beginopstelling was een nieuwe variant en dit pakte heerlijk uit. De pass lag goed en het werd overal aan het net netjes afgemaakt. De foutenlast lag laag en Keistad wist het even niet meer. Bijna de hele set stonden we 10 punten voor en ondanks wat onzorgvuldigheid op het einde werd deze met 18-25 gewonnen.

Hop, door stomen in set twee denk je dan, maar nee.. Keistad was wakker geworden en de service ging aan. Armixtos moest schakelen en het duurde te lang om de regie terug te pakken. De rollen waren omgedraaid en nu liep alles goed aan de kant van Keistad. 25-15 voor Keistad.

Dan de derde set maar pakken. Echter, de service bij Keistad liep nog steeds en het wilde nog niet lukken bij de groene hemden. Een mooie eindsprint zat er nog in, maar tevergeefs want het was net niet genoeg. Ook deze set ging naar Keistad (26-24).

Dat volleybal ook een mentaal spel is bleek maar weer. Misschien niet altijd met het mooiste volleybal, maar door wel hard te werken kon Armixtos zich weer terug in de wedstrijd spelen. De servicedruk lag weer wat hoger en het midden werd vaker bereikt. Set winst voor Armixtos, dus dat betekende alles geven in de beslissende 5e set!

En wat voor set! Rode die er niet hoorden te zijn en wellicht ook een puntje dat door elkaar werd gehaald. Dit alles zorgde ervoor dat het spel even stil lag rond 12-13. Zelfs de livestream kon het niet meer aan en de mensen thuis zaten ook in spanning. Dat we stalen zenuwen hebben is wel gebleken. Een blokje op het juiste moment, goede verdediging en serve, noem het maar op.

Uiteindelijk was daar dan toch echt de overwinning. Drie matchpoints hebben we weggewerkt (De Nevobo site zag dit niet aankomen en moet het nog aanpassen) maar met 18-20 hebben we toen toch echt de wedstrijd in ons voordeel weten te beslissen. En dus niet met 15-12 verloren via de tiebreak verloren!

En nu gelijk weer de focus op de volgende wedstrijd, thuis tegen VC Olympia. Zeer waarschijnlijk is er dan ook een livestream.

gh @ VoV, verslag van Lindsay Scheerder, Armixtos Dames 1. Foto John van Geenen.