Winst voor Beliën, Buijs en Koolhaas

VoV, 05-11-2019. 10:10 uur. In de Turkse competitie ging het Nederlandse onderonsje tussen Aydin BSK (Celeste Plak en Maret Balkenstein-Grothues) tegen Galatasaray (Yvon Beliën). Het werd een 1-3 zege voor de ploeg van Beliën, dat in Olisea Rykhliuk (23 punten) en Anthi Vasilantonki (16 punten) haar topschutters had. Bij Aydin BSK was Boz met 27 treffers ook heel prima bezig, Plak (10 punten) en Balkestein – Grothues (4 punten) bleven achter bij de 11 scores van Yvon Beliën.

Galatasaray won de eerste set via 9-15 en 14-20 (score Beliën) met overmacht met 17-25, was echter in de tweede na 20-14 en 25-20 de voorsprong weer kwijt. De derde set werd op het eind spannend nadat Galatasaray met 16-21 (ace Yvon Beliën) voor had gestaan. Het ace van Celeste Plak maakte 22-23, maar het bleek niet voldoende. De set eindigde met 23-25. In de vierde doorgang was Galatasaray weer oppermachtig. De 2-11 en 4-14 kwamen via 15-21 op 15-25 uit.

Anne Buijs stond met THY met 2-0 voor, kon echter de winst tegen Karayollari pas in de vijfde set via 15-10 binnenhalen. Buijs scoorde 20 keer. Ook Nicole Koolhaas had met Yesilyurt vijf sets nodig, nadat ze met 2-0 hadden voorgestaan. Hier werd het 15-05 in de vijfde set, met totaal 11 scores van Koolhaas in de hele wedstrijd.

VakifBank won met 3-0, Guidetti hield Haak, Gabi, Rasic en Ognjenovic de hele wedstrijd aan de kant. Karakurt werd met 19 punten de topscorer.

Bij Eczacibasi vs Fenerbahce stonden de wereldkampioen Boskovic en Mihajlovic tegenover elkaar. Bokovic had met 36 punten een heel groot aandeel in de 3-2 zege van Eczacibasi. Mihajlovic maakte er 21, haar ploeggenoten Vargas, Erdem en Robinson scoorden er respectievelijk 20, 18 en 13 keer, maar het bleek al met al niet voldoende voor de winst. Aanvallend scoorde Fenerbahce 11 punten meer, blokkerend en serverend 12 minder. En dan maakt zoals zo vaak de foutenlast het verschil.

Wouter ter Maat boekte met Fenerbahce een 0-3 zege bij Arkas Spor. Moeizaam in de eerste set met 24-26, daarna met 17-25 en 20-25 een stuk makkelijker. Ter Maat maakte 13 punten bij een aanvallend scoringspercentage van 55%.