Winst voor Eurosped en Sliedrecht Sport

VoV, 03-12-2017. 18:26 uur. Vandaag moesten de topteams Sliedrecht Sport en VC Sneek voor hun competitieduel naar respectievelijke Peelpush en Eurosped.  In Meijel was het rode lantaarndrager tegen koploper, in Vroomshoop de nummer vier tegen de nummer twee. Vooraf leek het in Vroomshoop interessant te kunnen worden en in Meijel heel wat minder. Dat kwam bij de één uit en bij de ander niet.

Eurosped legde middels de opslagen van Carmen Oude Luttikhuis zoveel druk aan de kant van Sneek neer dat de ploeg van Petra Groenland in de eerste set (na 6-4) onderuit ging. Pas toen Eurosped een eind in de dubbele cijfers was en Carmen inmiddels drie aces had geserveerd kon Sneek de serie breken. Maar toen stond het inmiddels al wel 14-5 en kon de thuisploeg  via 20-13 de eerste doorgang voor zich beslissen.

De tweede set ging naar VC Sneek. Eurosped kwam met 6-2 voor, bij 7-9 had Sneek de leiding overgenomen  en kon tot 7-10 voor blijven. In het middendeel van de set leidde Eurosped opnieuw (van 11-10 tot 18-17) waarna Sneek de rollen weer omdraaide. Na de 24-24 waren de laatste twee punten voor de bezoekers. De derde set ging met 15-25 naar de ploeg van Petra groenland. Na 5-7 denderden de Friezinnen door naar 7-14 en 9-19. Via 15-25 kwamen ze op 1-2 in sets.

In set 4 was Eurosped vanaf het begin de bovenliggende partij. Via 6-3 naar 10-7, bij 16-12 en 20-15 was het verschil alleen maar opgelopen, waarna de set met 25-19 werd gewonnen. In de vijfde doorgang nam Eurosped na 3-3 afstand en kwamen via 8-4 op 11-5, waarna ze geen krimp meer gaven en met 15-10 de 3-2 winst in Vroomshoop hielden.

Eurosped had aanvallend (56 / 36) een groot overwicht, was ook serverend de betere (Carmen Oude Luttikhuis scoorde 7 aces), maar moest door onder andere 5 blokpunten van Klaske Sikkes en Lieze Braaksma de eer op dit onderdeel aan Sneek laten. Carmen Oude Luttikhuis scoorde 22 keer, Daphne Knijff maakte er 20 en Judith Kamphuis 17. Bij Sneek scoorde Lieze Braaksma 17 keer, Paula Boonstra 12 keer en had Klaske Sikkes de teller op 10 scores staan na de vijfde set.

In Meijel leek Sliedrecht Sport na twee sets op een snelle beslissing aan te koersen. De eerste set wonnen ze met 15-25 (tussenstanden 6-11 en 11-20), de tweede set liep het al iets minder voortvarend , maar werd er nog wel met 21-25 gewonnen, na een 7-12, 16-18 en 18-21 tussenstand.

Vanaf de derde set deed Peelpush ook weer mee en werd het een wedstrijd. Hetgeen in de scores tot uiting kwam. Na de 15-15 trok Peelpush het initiatief naar zich toe en via 21-19 pakten ze de 25-20 winst. In de vierde set ging het gelijk op (11-11, 16-16, 20-20) en kon de thuisploeg na de 20-20 beslissend afstand nemen naar 24-22 en won met 25-23.

De 2-2 moet een behoorlijke domper voor Sliedrecht zijn geweest. In de tiebreak konden ze pas na 13-13 het verschil maken en  bleef hen de stunt van de thuisploeg bespaard. Sliedrecht won met 13-15 en dus 2-3

Lea van Rooijen werd met 18 punten bij Sliedrecht de meest scorende speelster, Jody Selten van Peelpush werd topscorer met 21 punten. Haar teamgenote Manouk Hermans had 6 blokpunten, Christie Wolt van Sliedrecht 4 aces.  De zeer hoge foutenlast bij Peelpush, 42 scores voor Sliedrecht, stond een stunt in de weg, want op eigen scores hadden ze met 70 om 66 punten een klein voordeel.

De stand is nu Sliedrecht 9-26, Sneek 10-23, Zwolle 10-17, Eurosped 10-16, Alterno 10-16, Set-Up 10-13, Flynth FAST 9-10, TTP 10-10, VC Weert 10-9 en Peelpush 10-7.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Chris Overkleeft (Eurosped) en Wim Simons (Peelpush).