Winst voor Sliedrecht, Set-Up en Alterno

VoV, 05-11-2017. 8:15 uur. Gisteravond werden er drie wedstrijden in de Eredivisie Dames gespeeld. Twee ervan eindigden in een vijfsetter, die door Coolen Alterno en Springendal Set-Up ’65 werden gewonnen. Sliedrecht Sport was in drie sets klaar met Regio Zwolle Volleybal.

Na afgelopen woensdag in Friesland met VC Sneek afgerekend te hebben, stond voor Sliedrecht Sport gisteravond de wedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal op de agenda, een team dat bij de koploper op het podium stond, maar met één wedstrijd meer wel drie punten minder had. Dat zijn er nu zes, Zwolle verloor in Sliedrecht met 3-0 via de setstanden 25-16, 25-22 en 25-21.

In de tweede set dreigde het even verkeerd af te lopen voor Sliedrecht, maar net op tijd konden ze toen een 20-22 achterstand ombuigen naar 25-22.  In de eerste set sloeg Sliedrecht na 13-13 toe, via o.a. een lange serve serie van Carlijn Ghijssen – Jans, totaal 4 aces, en scores van Lea van Rooijen, topscorer van de avond met 19 punten, en Lynn Thijssen werd via 18-15 naar 25-16 uitgelopen. In de derde set stond Zwolle bij 17-18 nog voor, maar had geen antwoord op de eindsprint van Sliedrecht.

Sliedrecht won het op alle scorende onderdelen. Aanvallend met 35/31, serverend met 10/6 aces en blokkerend met 11/5. Ook hadden ze minder directe fouten (18/21).

In Ootmarsum deed Flynth FAST goede zaken voor het zelfvertrouwen. Na twee dik verloren wedstrijden was er gisteravond een 3-2 nederlaag, na een 1-2 voorsprong in sets. Met name de inhaalrace in de derde set, nadat Steffi Janshen bij 10-7 met een enkelblessure van het veld moest, waarin een 22-15 naar 23-25 werd omgebogen, moet goed hebben gedaan.

Ook in de finale van de eerste set was Flynth FAST de effectievere ploeg. Na 22-22 scoorde Lynn Blenckers uit een omloopbal, waarna ze met twee aces de set afmaakte. In set twee het omgekeerde verhaal. De 23-21 werd nog wel 23-23 en 24-24, nu was het de ingevallen Jaimee-Lee Morrow die Set-Up met twee punten op rij de winst bezorgde.

Nikki van der Veen en Lynn Blenckers serveerden in de derde set de achterstand van 22-15 naar een 23-25 setzege, Veerle van den Heuvel joeg het laatste punt erin. In de vierde set kwam Flynth FAST van een 17-12 achterstand terug naar 17-17, verloor bij 22-18 het contact  en zag Merle Baasdam de set via het blok voor Set-Up binnenhalen. Het beslissende gaatje voor tiebreakwinst  zette Shanlee McLennan op de borden direct na de 8-7 veldwissel. Haar score bracht het verschil op twee, via het blok maakte Marleen van Benthem er even later bij 11-8 drie van. Op 14-12 ging Brahim Abchir nog de time out in, het blok van Marianne Het Lam – Scholten was het beslissende punt in de set.

Dat was overigens haar 7de blokpunt van de wedstrijd, totaal scoorde ze 19 keer, eenzelfde aantal als Marleen van Benthem. In de wedstrijd was Joëlle Vilé van Flynth FAST met 21 treffers de meest scorende speelster.  Inge Molendijk serveerde 5 aces, bij de gasten kwamen Veerle van den Heuvel en Lynn Blenckers tot totaal 4 aces.

Een lesje blokkeren gaf gisteravond Eline Timmerman van Coolen Alterno in het duel tegen Nering Bögel VC Weert. Maar liefst 8 (!) blokpunten liet ze noteren. Totaal scoorde ze 18 keer. Ook Romy Hietbrink was blokkerend goed bezig voor de ploeg uit Apeldoorn met 5 blokpunten.

Alterno won thuis met 3-2, moest daarvoor wel een via 20-25 en 22-25 opgelopen 0-2 achterstand wegwerken. Dat lukte met twee op het nippertje gewonnen sets. 29-27 en 31-29 maakten een vijfde set noodzakelijk, die met 15-12 naar de ploeg uit Apeldoorn ging.

Laura Bock van Weert scoorde 20 keer, haar teamgenote Lieke Clerkx kwam tot 19 treffers en Maartje van Gestel serve 5 aces in haar opslagseries.

Voor vandaag staat nog Peelpush vs VC Sneek en Eurosped vs TTP op de wedstrijdagenda. De stand na gisteren is: Sliedrecht 6-18, VC Sneek 6-13, Zwolle 7-12, Flynth FAST 7-10, Set – Up 7-10, Alterno 5-9, Eurosped 6-6, Peelpush 6-6, VC Weert 7-5 en TTP 5-4.