Winst voor teams Grothues en Bongaerts

VoV, 04-12-2020. 5:46 uur. In de Turkse competitie hadden de steunpilaren van Aydin een vrije dag toen hun ploeg gisteren tegen de rode lantaarndrager Beylikduzu speelde. Hun tegenstander had 15 opeenvolgende nederlagen geleden en stond nog op nul competitiepunten. En dat bleven er nul na de 8-25, 15-25 en 20-25 nederlaag. Hele duidelijke cijfers, die nog duidelijker worden door hun totale eigen score van 18 punten in dit duel te vermelden.

Alleen in de derde set kon Aydin niet vlot afstand nemen en sloegen ze het gaatje pas na 17-17 (naar 17-21). Daarvoor was er bij 3-10 en 7-20 in de eerste set al een onoverbrugbare kloof geslagen, in de tweede set was dat bij 8-16 en 14-21 eveneens het geval. Aydin staat 7de op de ranglijst met 32 punten uit 20 wedstrijden.

In Polen kon LKS Lodz het subtopper duel tegen Radomka Radom met 1-3 voor zich beslissen. De eerste set (25-17) moesten ze nog aan de thuisploeg laten, daarna zorgde de tweede set met een nipte 24-26 (na 23-20 achter) voor de 1-1 setstand. De 17-25 en 19-25 (na 12-18 en 18-18) daarna leverden de winst.

Bongaerts stond 4 sets in de basis en kon 1 keer scoren. Lodz had de lagere eigen score (68 om 65), maar ook de lagere foutenlast (28 om 17).  Bongaerts staat nu met haar ploeg op de derde plaats (11-22), een plek hoger dan de tegenstander van gisteren, die op 10-21 blijft staan.