Winst voor TTP en Zwolle, Set-Up verliest

VoV, 03-12- 2017, 8:09 uur. De Top 2 uit de Eredivisie had gisteren een vrije dag, zij konden rustig afwachten wat hun achtervolgers er van maakten. Vandaag gaat Sliedrecht op bezoek bij Peelpush en reist Sneek naar Vroomshoop voor de confrontatie met Eurosped. Dan kunnen hun achtervolgers toekijken wat het wordt. Het programma bestond gisteren dus uit maar drie wedstrijden.

Coolen Alterno vs Springendal Set-Up werd een 3-1 zege voor de thuisploeg, die daarmee revanche nam voor de met dezelfde cijfers geleden nederlaag in Ootmarsum.  In de openingsset waren de teams aan elkaar gewaagd, maar was de thuisploeg in de finale effectiever. Met 25-23 kwam de stand op 1-0. In de tweede set maakte Alterno, dat in Eline Timmerman, 4 blokpunten,  en Romy Hietbrink, 6 blokpunten,  opnieuw twee heel sterk blokkerende mids had, het minder spannend. Met 25-21 namen ze een 2-0 voorsprong.

Set-Up moest de derde set winnen om in de wedstrijd te blijven, dat lukte. Met 21-25 brachten ze de stand op 2-1 en toen ze in de vierde set een hele ruime voorsprong hadden opgebouwd van bijna tien punten bij 3-11 leek de tiebreak binnen bereik. Daar dacht Alterno dus duidelijk anders over en ging erop en erover. Met een 22 om 10 score pakten ze de set met 25-21 en de wedstrijd met 3-1.

Bij Alterno scoorden Linda te Molder (16 keer), Eline Timmerman (13 keer) en Kirsten Wessels (12 keer) de meeste punten, Bij Set-Up waren dat Shanlee McLennan (14 keer), Marleen van Benthem (9 keer) en Marianne Het Lam – Scholten (9 keer). McLennan serveerde 7 aces. De veel hogere foutenlast (37 om 27) kon Alterno met een aanvallende score van 42 /33, de serve aces van 15 /12 en de 12/ 8 blokpunten ongedaan maken.

TTP behaalde tegen Flynth FAST voor het eerst dit seizoen de volle buit binnen. Met 3-0 hielden ze alle punten in eigen huis. Setstanden 25-21, 25-15 en 25-20. Voor Flynth FAST was het de zesde nederlaag op rij, inclusief het verlies in de beker. Ze konden aan de negen behaalde punten uit de eerste vier wedstrijden er daarna nog maar één toevoegen.

De eigen score van de Talentenploeg was duidelijk een stuk beter dan die van de gasten, waar Steffi Janshen en Shannon Gerhardt weer speelminuten hadden.  Met 40 om 27 punten maakten de aanvalsters aan het net het grote verschil. Al was 14 om 7 voor opslag aces en blokpunten ook duidelijk. Bij de Talentenploeg waren Annick Meijers (14 punten), Rianne Vos (13 punten) en Vera Mulder (10 punten) scorend goed op dreef. De bezoekers hadden in Joëlle Vilé (11 punten)  de meest scorende speelster  (foto Rudy Biekart)

Regio Zwolle Volleybal behaalde bij Nering Bögel VC Weert een 2-3 zege. Na een belabberd begin (25-13), Zwolle speelde veel te lief,  herstelde de ploeg van Wilfried Groothuis zich prima en kon de volgende twee sets voor zich beslissen. Met 19-25 en 21-25 haalden ze minimaal één punt binnen.  Daarna was de vierde set tot het laatste punt spannend. Met 27-25 haalde Weert de verlenging, die ze vervolgens met een hele dikke 7-15 verloren.  De tevreden Zwolse coach gaf nadien aan dat hij zijn ploeg goede dingen had zien doen en dat het punt voor Weert ook wel verdiend was.

Saskia Hoestra, 16 punten, en Esther de Vries, 14 punten waarvan 4 aces,  waren scorend belangrijk voor Zwolle. Anneke Ykema scoorde ook 4 aces voor de bezoekers. Bij Weert waren het weer Lieke Clerkx, 22 punten, en Lieke Vergeer , 15 punten, die de meeste scores opeisten. Laura Bock kwam deze keer tot 14.  Vooral aanvallend had Weert een betere score (56 om 43), Zwolle had een plus zes op aces en blok en een beduidend lagere foutenlast (34 om 23) (foto Chris Overkleeft, FotoOverkleeft.nl)