Winst WVC en VC Sneek II, spannend onderin

VoV, 10-03-2019. 11:20 uur. In de Eerste Divisie A bij de dames was er derbywinst voor WVC Volley en VC Sneek II tegen Krekkers en D.B.S. Onderin deden Dynamo Tubbergen en Tjoba goede zaken en haalden iets van hun achterstand op een veilige plaats af.

Weghorst Makelaardij WVC Volley heeft op een forse manier revanche genomen voor de eerdere nederlaag in de derby tegen Krekkers. Vooral in de tweede en derde set kwamen de gasten er niet aan te pas. Met 25-14 en 25-12 pakten ze een 3-0 voorsprong, nadat de eerste set met 25-22 gewonnen was. En daarmee was de wedstrijdwinst binnen en kon Krekkers nog iets terugdoen. De 22-25 leverde in ieder geval nog één puntje op.

De Friese derby tussen Autoschade Kuiper / D.B.S. en VC Sneek II werd een spannende vijfsetter. Het was vooral spannend in de eerste en laatste set, die werden met twee punten verschil beslist. D.B.S. kwam met 25-23 en 25-16 op 2-0, maar zag die voorsprong verdampen door de 16-25 en 21-25 nederlagen in de derde en vierde set. En de wedstrijdwinst naar Sneek II gaan via 14-16 in de vijfde.

Dynamo Tubbergen bouwde tegen VC Zwolle II een 2-0 voorsprong op met solide 25-18 en 25-21 setwinsten. De 16-25 in de derde set gaf Zwolle hoop op meer en het zag er in de vierde ook lang naar uit dat een vijfde set de beslissing moest gaan brengen. Zover kwam het echter niet, Dynamo haalde de winst met 25-23 naar zich toe en daarmee vier punten.

Vier punten waren er ook voor Tjoba tegen VCV Varsseveld. De bezoekers wisten de tweede set met 25-27 te winnen, de andere drie verloren ze met 25-19, 25-15 en nogmaals 25-19. Drie keer konden ze de twintig dus niet halen.

Rosstars moest drie keer passen toen het de zege binnen kon halen. Ze kwamen in Friesland via 19-25 en 21-25 op een 0-2 voorsprong tegen VC Bolsward. Maar konden daarna de winst niet mee naar Twente nemen. De thuisploeg maakte eerst via 25-23 en 25-16 gelijk, en vervolgens beslisten ze ook de vijfde set voor zich. Met 15-9.

Springendal Set-Up ’65 lukte het net niet om tegen koploper Sudosa – Desto een tiebreak eruit te slepen. Ze namen via 25-19 nog wel met 1-0 de leiding en kwamen in de derde set met 23-25 maar net tekort voor een 2-1 voorsprong, nadat de tweede set met 20-25 verloren was gegaan. De gasten uit Assen pakten met 19-25 in de vierde set de 1-3 zege.