Winst ZVH D1 en promotie naar Tweede Divisie

VoV, 08-04-2024. 6:25 uur. De dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in Rijswijk tegen tweede team van Inter Rijswijk. Voor de Zevenhuizense dames lag de lat hoog, er moest gewonnen worden om promotie naar de tweede divisie zeker te stellen. In een sterk gespeelde wedstrijd werd via de setstanden 13-25, 18-25, 14-25 en 25-16 een 3-1 overwinning behaald. Deze was voldoende om promotie zeker te stellen.

Trainer/coach Martin Rutten geassisteerd door Michelle van der Knaap – Bijl konden niet beschikken over Sonja van Mil. Villa Dorrestein begon de wedstrijd met de volgende basis: de startende buitenaanvalsters Flore Gravensteijn, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers op het midden samen met libero Marina Mijajlovic en de jeugdspeelsters Marlies Nobel die het spelverdelen op zich nam en Eden Wensveen op het midden vormden zij alle sets de startopstelling.

Villa Dorrestein startte met een scherpere service dan Inter Rijswijk. Gericht op de zijlijnen werd de Rijswijkse pass ontregeld waardoor de aanval van Inter meer voorspelbaar werd en Villa Dorrestein eenvoudig naar een 13-25 setwinst ging.

In de tweede set begon Inteer Rijswijk met een sterkere service en kwam op voorsprong. Marlies Nobel kon haar aanvallers goed vinden. Snelle ballen in het midden en goede spreiding op de buiten zorgde voor voldoende aanvalskracht. Hierdoor nam Zevenhuizen het heft weer in handen en kon met 18-25 deze set binnen halen.

In de derde set drukte Villa Dorrestein weer door en had in Mariëlle Gerritsen de serveerde met veel druk en die de stand van 4-4 naar de stand 4-16 bracht. In deze set kwam bij 10-18 Demi van Es in het veld voor Marlies Nobel en in de eindfase nam Tara van Zijl de positie van Eden Wensveen over. Zevenhuizen verslapte niet en wist ook deze set in hun bezit te nemen nu met de stand van 14-25

In de vierde set kwam Inter Rijswijk met wat omzettingen in het veld en werden zij wat sterker. De passlijn bij Zevenhuizen kreeg het moeilijk en Inter Rijswijk kon een voorsprong nemen. Bij 9-6 bracht coach Martin Rutten Luca Hessing en Tara van Zijl  in het veld voor Vera Bruggeman en Eden Wensveen. Villa Dorrestein weet nog tot één punt te naderen, maar Rijswijk wist dit af te slaan. Bij 17-14 nam Demi van Es het spelverdelen weer over van Marlies Nobel, het tij kon niet gekeerd worden en het goed spelende Inter Rijswijk liet de setwinst niet ontgaan en sloot deze set met 25-16 af.

Direct na afloop wisten de coaches het team uit Zevenhuizen gerust te stellen. Met een beter set quotiënt kan de minimaal vereiste derde plaats voor promotie niet meer misgelopen worden.

Voor de Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein staat zaterdag de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen de nummer drie Switch uit Utrecht. In Swanla wordt deze wedstrijd om 16.15 uur gespeeld en kunnen de supporters hun team weer als vanouds aanmoedigen.