Vizier op volleybal

 

Wisselend succes NL-duo’s in Las Vegas

VoV, 19-10-2018. 5:47 uur. Vier Nederlandse beachduo’s nemen op dit moment deel aan het viersterren toernooi in Las Vegas, waarvan gisteren het hoofdtoernooi is begonnen. Alle vier duo’s waren rechtstreeks voor de Main Draw geplaatst. Bij de dames zijn Stubbe / van Iersel en Sinnema / Bloem van de partij, bij de mannen zorgen Brouwer – Meeuwsen en Bouter / Varenhorst voor de Rood – Wit – Blauwe inbreng.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel (foto) moesten het opnemen tegen het USA duo Sweat / Walsh Jennings.  Kerri Walsh – Jennings is bij leven al een beachlegende met drie maal goud en één maal brons op Olympische Spelen. Gelukkig trokken Stubbe / van Iersel zich niets van die reputatie aan en waren met 2-0 via 21-16 en 21-14 het beter presterende duo. In de winnaarsronde van de poule spelen ze nu tegen Barsley / Wilkerson voor rechtstreekse plaatsing in de achtste finale.

Jolien Sinnema en Laura Bloem hadden ook een tegenstander uit de USA. Zij speelden tegen Stockman / Larsen en verloren met 2-1. Via de setstanden 21-19, 16-21 en 15-11. In de eerste waren ze dichtbij winst, in de tweede lukte het wel, maar in de derde ging het toch nog mis. Om in het toernooi te blijven moeten ze vandaag van een Pools duo winnen.

Bij de mannen stonden voor de winnaars van de eerste ronde in de poulewedstrijden ook de winnaarsronde in de agenda voor rechtstreekse plaatsing in de achtste finales. Beide Nederlandse teams wonnen de eerste wedstrijd, Brouwer / Meeuwsen (foto) met 2-0 (14, 17) van Rosenthal / Budinger  en Bouter / Varenhorst met 2-0 (18, 18) van het Servische duo Basta / Kolaric.

Brouwer Meeuwsen wonnen ook hun tweede partij, met 2-1 tegen de Italianen Caminati / Rossi en gaan rechtstreeks door naar ‘Round 2’, de achtste finales. De hele ruime 21-12 in de eerste set werd gevolgd door 20-22 verlies, waarna de 15-11 de weg vrijmaakte naar de volgende ronde.

Bouter / Varenhorst troffen het niet met hun indeling bij de Noren Mol / Sorum, die in de zomermaanden de ene zege aan de andere regen. Gstaad, Wenen, het EK en de World Tour Finals schreven ze achtereenvolgens op hun naam. Maar ze hadden wel drie sets nodig om Bouter / Varenhorst te verslaan. Met de voor het BTN duo favoriete 18-21 en 21-18 (zie ook de setstanden van hun eerste partij) werd het 1-1 in sets, daarna moest het BTN duo met 15-9 capituleren.  De loting moet uitwijzen welke tegenstander ze in de tussenronde tegenkomen.

We houden u op de hoogte over de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.