Vizier op volleybal

 

Wisselende scores voor NL-duo’s in Europa

VoV, 26-08-2023. 3:35 uur. De deelname van Nederlandse beachduo’s aan de toernooien in Madrid (Ek U18), Brno en El Alamein( CEV Future) kreeg gisteren een vervolg.

EK U18 in Madrid: Van der Wel/Sonneville vs. Šalkovskis/ Jaundžeikars uit Letland werd een 2-0 nederlaag voor onze landgenoten. Met 21-19 en 21-15 trokken ze aan het kortste eind, waardoor ze via de ‘Round of 24’ in het toernooi proberen te blijven. Daarvoor is dan een zege tegen het Spaanse duo Vegas/ Erades noodzakelijk.

Het duo Veerbeek/Hogenhout won hun tweede partij in de poule met 2-0 (19, 15) van het Bulgaarse duo Zhelyazkova/ Gicheva, maar kon de winnende serie niet voortzetten tegen het Franse duo Duval/ Sobezalz. Daartegen werd met 0-2 verloren (14, 17) waardoor ze naast de poulewinst grepen. Zij gaan door naar de Round of 24, waarin vandaag een Spaans duo de tegenstander is.

Brno, Tsjechië: Het duo Wies Bekhuis/ Desy Poiesz begon in de poulefase met een nederlaag in Brno. Tegen het thuisduo Dvorníková/Pospisilova werd in drie sets verloren. Na de dikke 12-21 nederlaag in de eerste set volgde een prima herstel met 21-19 winst, maar in de beslissende tiebreak konden ze daaraan geen vervolg geven. Met 8-15 gingen ze door naar de verliezersronde in de poule.

Het Duitse duo Schmitt/Schürholz werd daarin het kind van de rekening. Zij verloren met 0-2 van Bekhuis/ Poiesz via 19-21 en 17-21. Het BTN-duo gaat dus door naar de tussenronde met het Tsjechische duo Neuschaeferova/ Svozilova als tegenstander.

Mila Konink en Noa Sonneville wonnen hun openingsduel met 2-0 van K. en S. Thurin uit Zweden. De 11-21 in de tweede set na 18-21 in de eerste was alleszeggend over het niveauverschil. In de winnaarsronde van de poule moesten ze echter hun meerdere erkennen in Hermannova/ Stochlova. Ook hier waren de setstanden 21-17 en 21-12 alleszeggend, maar dan in het nadeel van het Nederlandse beachduo. In de Round of 24 zal afgerekend moeten worden met Brinkova/ Adamcikova uit Tsjechië.

Leanne van Vegten en Kirsten Bröring slaagden er niet in om in de poulefase een wedstrijd te winnen en sloten die met twee nederlagen als laatste af, waardoor het toernooi er voor hen opzit. Tegen een duo uit Oekraïne en een duo uit Tsjechië werd met 2-0 verloren.

De mannen spelen vandaag de beslissende wedstrijden in de poulefase. Zij kwamen gisteren één keer binnen de lijnen.

Quinten Groenewold en Sam van der Loo verloren in twee sets van Marchetto/ Windisch uit Italië. Na de 21-14 en 21-16 moeten ze vandaag in de verliezersronde van de poule een plaats in de Round of 24 veiligstellen. Ze nemen het dan op tegen een duo uit Oostenrijk.

Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven verloren met twee keer 21-17 van het Poolse duo Bialokoz/ Batrane. Ook zij moeten via het tweede duel winst behalen om in het toernooi te blijven. Hiervoor zal tegen een duo uit Italië uitgeschakeld moeten worden.

El Alamein, Egypte. Mees Sengers en Dirk Boehlé hadden zich rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale na hun poulewinst en troffen daarin Abdallah/ Ihab uit Qatar. Dit duo was duidelijk de mindere van het dit seizoen nationaal succesvolle NL-duo. Met klinkende cijfers werd de halve finale bereikt. Via 21-15 en 21-8 bestond er geen twijfel over wie er in El Alamein de sterkste was. In de halve finale staan Robin Sowa en Lukas Pfretzschner uit Duitsland tegenover Boehlé/ Sengers.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s o.a. CEV.