WK Beach: Ook poulewinst Brouwer-Meeuwsen

BrouwerMeeuwsenvsItalië3

VoV, 01-08-2017. 14:30 uur.  Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hadden na twee poule zeges al zekerheid omtrent het doorgaan na de laatste tweeëndertig van het WK in Wenen. Het duel tegen Grzegorz Fijalek – Michal Bryl uit Polen, die deze zekerheid na twee zeges ook al hadden, ging erom wie als eerste in de poule zou eindigen. En daardoor wellicht de wat makkelijkere loting in de knock out fase van het  toernooi had.

Brouwer – Meeuwsen speelden op centrecourt. Zij hadden een prima begin van de wedstrijd in de eerste set. In het midden van deze set namen ze afstand, bouwden de voorsprong uit, mede door sterk blokkeren van Meeuwsen. Het BTN duo speelde erg geconcentreerd en gaf de Poolse tegenstander het nakijken met 21-14.

In de tweede set waren de teams meer aan elkaar gewaagd, in het middendeel ervan kwam Polen sterk opzetten ( van 11-8 achter naar 11-12 voor), waarna de teams in de score dicht bij elkaar bleven bij de tussenstanden 14-14 en 17-17. Na deze laatste stand kon Nederland het verschil van twee punten maken. En via een blok van Robert Meeuwsen, hij scoorde totaal 9 keer blokkerend in dit duel, werd het 21-18.

De poulewinst was voor Nederland na drie keer een 2-0 zege.