WK: Brazilië is de eerste finalist

VoV, 29-09-2018. 18:45 uur. In de eerste halve finale van het WK bij de mannen in Italië speelde Brazilië vanmiddag tegen Servië. Inzet een plaats in de finale van morgenavond.

De Zuid Amerikanen bouwden in de eerste set een mooie 16-11 voorsprong op, die echter door scores van Lisinac, een ace van Jovovic en eigen fouten bij 16-15 bijna teniet was gedaan. Servië kwam er echter niet naast en bleef ook daarna bij 18-16 en 20-19 één punt van de gelijkmaker verwijderd. Een serie van drie zette Brazilië op setpoint, op 24-22 gingen ze nog de time out in, de rake klap van Douglas bezorgde hen daarna de 25-22 winst. Het verschil van drie punten zat in de 17 om 14 aanvallende scores.

Het monsterblok van Bruno voor 7-6 in de tweede set werd gevolgd door een loopje over de eigen speelhelft die zo uit het ministerie van ‘Silly Walks’ van Monthy Python afkomstig kon zijn. Zo blij was hij met zijn punt. De teams bleven elkaar het leven moeilijk maken (11-11, 13-13, 15-15) met zwaar omvochten punten. Brazilië ging met één punt voor de technische time out in.

En sloeg via Lucas direct na de pauze een gat van vier punten. Servië zat in de problemen, ging bij 23-19 de time out in, maar kon het blad niet meer keren. Na de foutserve voor 25-21 was de set gespeeld en stond Brazilië op 2-0 in sets. Ze waren één set van de finale verwijderd. Servië moest nog drie sets winnen voor ze zover waren.

Servië zag de 0-3 voorsprong in de derde set vlot weer verloren gaan (5-5), waarna het voorlopig weer allemaal aan elkaar gewaagd was, nadat Brazilië een 6-9 achterstand ongedaan maakte (11-11). De 12-15 werd 16-15 en bij 19-19 was het weer gelijk. Bij 23-21, na de via de netrand uitgeslagen aanval van Atanasijevic,  was Brazilië twee punten van de finale af. Spelverdeler William blokkeerde het matchpoint op het scorebord, het eerste kon Servië wegwerken. Het tweede lukte niet meer, de midaanval was veel te machtig. Met 25-22 stonden ze voor de derde keer achter elkaar in een WK finale.