Vizier op volleybal

 

WK: De NL-duo’s spelen vandaag tegen…

VoV, 04-07-2019. 5:35 uur. Voor alle drie deelnemende Nederlandse beachduo’s krijgt het WK beachvolleybal in Hamburg vandaag een vervolg. De twee damesduo’s zijn doorgedrongen tot de ‘Round of 16’, het mannenduo speelt in de ‘Round of 32’ hun eerste wedstrijd in de eliminatiefase.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink krijgen het Canadese duo Sarah Pavan en Melissa Humana – Parades tegenover zich. Een duo dat zich in de afgelopen periode op de World Tour vaker wel dan niet bij de top vijf van de ranglijst speelde. In de ‘Round of 32’ schakelden zij een Chinees duo uit, zij werden met drie zeges eerste in de poule, voor een Amerikaans en een Russisch duo. De wedstrijd begint 16:00 uur op court 1. Zij zijn als negende geplaatst, een plaatsje lager dan Keizer / Meppelink.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel komen om 13:00 uur op court 2 in actie tegen Summer Ross en Sara Hughes uit de USA. Ook een top duo, dat moet ook wel want anders sta je niet in de ‘Round of 16’. Dit team USA won in de vorige ronde van de thuisfavorieten Kozuch / Ludwig. Zij kwamen de poulefase door via twee zeges en een verliespartij, waarmee ze tweede in poule K werden. In de ranking van dit WK staan ze op de elfde plaats, de Nederlandse dames staan een eind lager, op de 31ste plaats. Maar dat zegt niet alles, misschien wel heel weinig.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen beginnen vandaag aan de ‘Round of 32’. Het lot heeft hen gekoppeld aan de favorieten van de Duitse fans, te weten  Julius Thole en Clemens Wickler, die ongeslagen als eerste in poule L eindigden. Vanavond om 19:15 uur staan de duo’s tegenover elkaar op court 1. In januari van dit jaar speelden de Duitsers de (verloren) finale in Den Haag, in Ostrava werden ze vijfde. Beide waren vier sterren toernooien.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.