WK Final Six: Winst voor China en Servië

VoV, 14-10-2018. 14:45 uur. China heeft de eerste winst in de Oranje poule binnen en een goede stap richting Finale Four gezet. Zij versloegen USA in een meeslepend duel met 3-2. Via de setstanden  25-22, 19-25, 20-25, 25-23 en 15-9. Een 2-1 achterstand in sets werd tot 2-3 zege omgedraaid. Zhu Ting scoorde 25 keer voor China, Kimberly Hill kwam tot 24 treffers voor USA.

Bij een 2-1 achterstand in sets nam Zhu Ting haar ploeg bij de hand en via sterk aanvallen en serveren kon de Olympisch kampioen de stand gelijk trekken. In de eerste drie sets had USA met tipballetjes en lobjes het China erg lastig gemaakt, vanaf de vierde set kwamen ze zelf passend in de problemen.

In de openingsset kwam de finale na de tussenstanden 8-6, 16-14, 20-19 en 23-21 in beeld.  Yan Ni blokkeerde China daarna naar 25-22. In de tweede set kwam USA met 19-14 en 22-16 voor en met twee scores van Akinradewo werd de 25-19 zege binnengehaald. Dus 1-1 in sets.

Kimberly Hill score het laatste punt in  de derde set voor 25-20, daarvoor had haar team met 6-4, 11-10, 16-12 en 20-16 steeds aan de goede kant van de score gestaan.  De vierde set werd na een 22-19 voorsprong voor China nog spannend. USA kwam op 22-21, Hill maakte 22-22 waarop de time out van China volgde. Met 25-23 wisten ze de tiebreak af te dwingen. Bij de veldwissel in de vijfde set stond China met 8-5 voor, waarna ze via 11-7 de zege met 15-9 binnenhaalden.

Oranje speelt morgenvroeg om 9:05 uur tegen USA.

In de andere poule was er een 0-3 zege voor Servië tegen Japan. Alleen in de laatste set had Japan zicht op de winst. Daarin werd het 23-25. De sets ervoor werden met 19-25 en 18-25 door Servië gewonnen. Boskovic, 24 punten, en Mihajlovic, 18, punten scoorden het meest. Japan speelt morgen middag tegen Italië.